Mansuroğlu; “Mağdur İnsanların Sayısının Artmasından Endişe Ediyoruz”

0
116

chp-aciklama7Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı Başkanı Yusuf Mansuroğlu son dönemde yaşanan FETÖ operasyonlarıyla alakalı “Görevden Almalarla” ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Mansuroğlu; 15 Temmuzdan sonra yaşanan olaylarla ilgili; “Türkiye uçurumun eşiğinden döndü” değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan olayların ardından alınan kararlarla birlikte Demokrasinin kesintiye uğradığını söyleyen Mansuroğlu; “Devletin en önemli kurumları yargı, adalet ve eğitim zamanında örgüte teslim edildi. Bu yaşananlar planlı bir çalışmanın sonucudur. 17-25 Aralık’a kadar da Türkiye’yi beraber yönettiler. 25 Aralık döneminde de anlaşıldı ki bunlar aslında birbirlerini kullanıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanının bir ifadesi var. ‘Kandırıldık’ diyor fakat biz hala kimin kimi kandırdığını bilmiyoruz. Hoca efendi mi kandırıldı yoksa kandırıldık diyen zat mı kandırıldı?

Devletin önemli kurumlarında özellikle yargıda, eğitimde ve ordu da ayıklama, yani bir cadı avı başlatıldı. Bizler, bu ülkenin temel değerlerine, ilkesine, demokrasisine, ülkeye zarar veren unsurların ortadan kaldırılmasına karşı değiliz fakat bu iş yapılırken suçsuz, insanların da mağdur edilmesine karışıyız.

CHP olarak genel merkezimiz 4 kişilik bir komisyon kurdu. Komisyonluğun başkanlığını Sayın İlhan Cihaner yapıyor. Bülent Tezcan, Veli Akbaba’nın eşliğinde 4 kişilik bu komisyon mağdur durumda olan insanların durumları ile ilgili özel bilgiler topluyorlar ve bu bilgileri dosya yapıp başbakana iletiyorlar.

Bu şekildeki mağdur insanların sayısının artmasından endişe ediyoruz. Siyasi iktidarın, bunu fırsat bilerek, dikensiz bir gül bahçesi yaratırcasına temizlik yapmasından korkuyoruz. Mağdur olan birçok aile bize geliyor. Bunun için bir şeyler yapılması lazım. Temennimiz; bu hassas süreçte insanların mağdur edilmemesi, gerçek suçluların ve demokrasiye kastetmek isteyenlerin cezasız kalmamalarıdır. Adalet terazisi çok iyi işlemelidir” şeklinde konuştu.

Mansuroğlu, ana muhalefet partisi olarak başta Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti görevlileri olarak üzerlerine düşeni yaptıklarına inandığını da ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here