Ünlü Sanatçı ve Futbolculardan Kampanyaya Destek

0
341

‘Hatay Hakkını İstiyor’ Kampanyasına Destekler Büyüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Hatay Hakkını İstiyor’ kampanyası çığ gibi büyümeye devam ediyor. Kampanyaya sadece Hatay’da yaşayan Hataylılar değil, farklı illerde Hataylılar, sanatçı ve sporcular da destek veriyor.

Kampanyaya desteğin hızla büyümesinden ötürü büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “İl genelinde kurduğumuz stantlarda ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ isimli imza kampanyamızı başlattık. Hatay’ın ekonomik seviyesini iyileştirecek ve daha fazla kişiye iş imkanı sağlayacak olan 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçiş talebimizi devlet yetkililerimize duyurmak için tüm halkımızı imza vermeye davet ediyorum. Hedefimiz 500 bin imza” diyerek herkesi kampanyayı desteklemeye çağırdı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da kampanyaya destek verdiğini ifade ederek; “Hatay halkı hakkını istiyor kampanyasına ben de imzamı atıyorum. Gel sen de bir imza at. Bir imza ile çok şey değiştirebilirsiniz. Geleceğin için, çocukların için, kendin için, mahallen için, Hatay halkı için, Hatay için gel sende bir imza ver. Gel bir imza ver ki sesini duyursun, imza ver ki Hatay’ı büyütsün, imza ver ki Hatay yatırım teşviklerinden hakkını alsın. Ben de imzamı atıyorum. Bu imza kampanyasını başlattığı için de Lütfü Başkan’a teşekkür ediyorum. Gel sen de bir imza ver” şeklinde konuştu.

Hatay’ın 4’üncü teşvik bölgesinden 5’inci teşvik bölgesine geçişi için başlatılan imza kampanyasına MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu da destek verdiğini duyurdu.

Kampanyaya imzasını attığını açıklayan Milletvekili Ahrazoğlu; “Hatay olarak 5. Teşvik Bölgesi’ne girmek istiyoruz. Bu Hatay’ın hakkı… 4. teşvik bölgesinden 5. Teşvik Bölgesi’ne geçmek her Hataylının hakkı. Bu 12.000 kişiye iş sağlayacak. Hatay 400.000 kişinin üstündeki Suriyeli mülteci ile yaşarken problemlerine çözüm olacak. O yüzden yetkililere sesleniyoruz, hükümete sesleniyoruz, Hatay’ın hakkı olan 5. Teşvik Bölgesi kalkınma planına bir an önce alınmasını istiyoruz. Tüm hemşerilerimizi de bu kampanyayı imzalayarak katkıda bulunmaya davet ediyorum. Hatay’ın hakkına sahip çıkın” diye konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da ‘Hatay Hakkını İstiyor’ kampanyasına destek verdiğini vurguladı. Bu konuyu oda olarak daha önce de pek çok kez gündeme getirdiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz; “Hatay 4. teşvik bölgesi kapsamında olan bir ilimizdir. Yıllardır İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız bütün toplantılarımızda Hatay’ın 4. teşvik bölgesi kapsamından 5. teşvik bölgesi kapsamına alınması gerektiğini Sayın bakanlarımıza, sayın milletvekillerimize ve bu konuda yetkili olan bütün bürokratlarımıza hem sözlü hem de yazılı olarak ifade etmeye çalıştık. Şu an Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir çalışma yaptığını görüyoruz. Hatay’ın 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine alınması talebinin, bir rapor halinde ilgili bakanlıklarımıza iletilmesi sonucunda Hatay’ın bu beklentisinin olumlu yönde değerlendirileceğini düşünüyoruz. Biz de bu kampanyayı destekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘Hatay Hakkını İstiyor’ kampanyasına sanat ve spor camiasından da destek geldi. Çekimleri Antakya’da devam eden ‘İki İyi Çocuk’ filmi oyuncularından Sarp Levendoğlu da kampanyaya destek verdi. Levendoğlu; “Burada 5. günümüzü tamamlıyoruz ‘İki İyi Çocuk’ film ekibi olarak. Öncelikle Hatay halkına misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Hatay’ın 5. teşvik bölgesi olmasını bende destekliyorum. İnşallah bizim filmimiz vizyona girdiğinde burası da 5. teşvik bölgesi olmuş olur” diyerek kampanyaya imzasını attı.

Hataylı sanatçılardan Yunus Bülbül; “Güzel Hatay’ımızı biz kimseye harcatmayız. Hatay bizim, ne arzu edilirse yapacağız. Kampanyaya sonuna kadar destek veriyoruz. Hatay’ın 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçmesi için bizde imzamızı attık” derken, Hataylı Sanatçı Gökhan Güney de “Hatay halkı hakkını istiyor. Güzel Hatay’ımızın 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçmesi için imzamızı atıyoruz. Bu Kampanyayı sonuna kadar destekliyoruz. Hatay bizim” diyerek imzalarını attılar.

Yine Hatay’ın yetiştirdiği iki futbolcu İsmail Köybaşı ve Gökhan Zan da kampanyayı desteklediklerini duyurdular. Fenerbahçe ve Milli Takım futbolcusu İsmail Köybaşı; “Ben de Hatalıyım bugün Hatay’ımızın 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçmesi için bende imzamı atıyorum sizde imzanızı atın” derken Milli futbolcu Gökhan Zan da; “Hatay ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok değerli bir parçasıdır. Hatay halkı hakkını istiyor. Hatay’ın geleceği için, Hatay’ımızın 4. teşvik bölgesinden 5. teşvik bölgesine geçmesi için bende imzamı atıyorum. Hatay’ın bu kampanyasına ben de destek veriyorum. Hadi tüm Hataylılar, tüm Hatay Sevdalıları sizleri de bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” diyerek tüm Hataylılara kampanyaya destek vermeye çağırdılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here