Ulu Önder Ölümünün 80. Yılında Özlemle Anılacak

0
140

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü nedeniyle bir hafta sürecek “Atatürk Haftası” anma ve etkinlik programı düzenlendi.

İskenderun Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, 10 Kasım 2018 tarihinde saat 09.05’te başlayıp, bir hafta sürecek şekilde tertip edildi.

Etkinlikler, 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak.

Ata’mızın ölümünün 80. yılı nedeniyle 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.05 ilçemizde bulunan tüm elektrik- elektronik/mekanik ve belediye ses yayın sistemi cihazlarına bağlı tüm sivil savunma sirenlerinin iki (2) dakika süre ile sarı ikaz sesi çaldırılacak. Siren sesi eşliğinde Atatürk Anıtında iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okunacak.

Anıt Alanında törenin ardından saat 10.00’da Belediye Kültür Sarayında tertip edilecek törene geçilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak buradaki tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma, Atatürk’ün askeri yönüyle ilgili Garnizon Komutanlığı’nın sunumu ile devam edecek. “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği törende daha sonra İskenderun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “10 Kasım” adlı oratoryo sahnelenecek. Tören Gençliğe Hitabe’nin okunmasıyla sona erecek. Belediye Kültür Sarayı’nda ayrıca, İskenderun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Atatürk” konulu resim sergisi açılacak.

Öte yandan, hafta boyunca okullarda “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak. Okullarda müzik koroları tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapılacak. Atatürk Haftası dolayısıyla 10–16 Kasım 2018 tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri düzenlenecek, çeşitli faaliyetler yapılacak. İskenderun Halk Kütüphanesi’nde 02-12 Kasım 2018 tarihleri arasında Atatürk kitapları sergisi olacak.

İskenderun Kaymakam Vekili, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Ata’mızın 80. ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Barış, kardeşlik ve dayanışma çerçevesinde zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancımız da tamdır” dedi.

Atatürk’ün; ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağı ve bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamı olduğunu önemle vurgulayan Kaymakam Kara; “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşının eşsiz kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında minnet, şükran ve tazimle anıyoruz. Büyük Önder Atatürk’ü andığımız bu günde bizlere düşen görev; O’nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk’ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımaktır.

Türkiye, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda çok önemli mesafe kat etmiş ve Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bununla birlikte, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Ülke ve millet olarak, varlığımıza yönelik tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelede verdiğimiz kayıpların, özellikle de aziz şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze yönelik yapılan bu hain saldırılar ve art niyetli girişimlere karşı sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağından asla şüphemiz olmadığı gibi, barış, kardeşlik ve dayanışma çerçevesinde bu zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancımız da tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80.yıldönümünde bir kez daha sevgi, şükran, rahmet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here