Ulu Önder, Ölümünün 80. Yılında 80 Portre ile Anıldı

0
767

5 Temmuz İlkokulu Öğretmenlerinden ve aynı zamanda Gazetemiz Köşe Yazarı Sınıf Öğretmeni Gürcan Özdemir, çizdiği Atatürk portrelerini sınıfında sergileyerek, öğrenci, öğretmen ve velilerin beğenisine sundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yıldönümünde 80 Atatürk portresini sergileyen Özdemir’in sergisini Okul Müdürü Fikret Türkoğlu ile Müdür Yardımcıları Nilüfer Düzen ve Hüseyin Aktepe birlikte açtı. Sergiyi gezen Okul Müdürü Fikret Türkoğlu ve idareciler, başarısından ötürü Sınıf Öğretmeni Gürcan Özdemir’i tebrik ettiler.

Cumhuriyet Ortaokulu’ndan resim öğretmeni Akgün Büyükişleyen öğretmeninden mirasla “Atatürk Portreleri” çizmeye başladığını anlatan Sınıf Öğretmeni Gürcan Özdemir, 2000-2004-2008 yıllarında açtığı ‘Beni Görmek Demek’ adlı sergilerinden kalan portreleri sınıfında sergilediğini söyledi.

Beş Temmuz İlkokulu 4-A sınıfı öğretmeni Özdemir; “2000-2004-2008 yıllarında ‘Beni Görmek Demek’ adlı suluboya ve mürekkep kalem çalışmasıyla Atatürk Portreleri sergisi açmıştım. Bu sergilerden kalan portreleri Atamızın 80. ölüm yıldönümünde 80 portre ile 4-A sınıfında sergiledim. Amacımız, Atatürk sevgisi ve düşüncelerini, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle birlikte yaşamak ve yaşatmak” şeklinde konuştu.

Açılışta kısa bir konuşma yapan 4-A sınıfı öğrencilerinden Sude Antakyalıoğlu; “10 Kasım yaklaşıyor. Öğretmenimiz Gürcan Özdemir, bizle bu sergiyi açtı. Okulca hep birlikte Atatürk sevgisini bizlere yaşattı. Biz öğretmenimizle gurur duyuyoruz. Bu sergiyle çok şey öğreneceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Açılış sonrası, sınıflar öğretmenleri eşliğinde tek tek gelerek sergiyi gezdiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here