Ülkemizin Acı Günü; On Üç Eve Şehit Ateşi Düştü

0
247

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopterin yüksek gelirim hattına takılarak düşmesi sonucu 13 askerimiz şehit oldu.

Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından askeri birlikleri denetlemek amacıyla kalkış yapan, içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbaylarla birlikte 13 askeri personelimizin bulunduğu helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Yaşanan bu vahim olayda, Askeri Helikopterde bulunan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal şehit oldu.

Şehit olan 13 askerimizden biri olan Muhabere Yüzbaşı İlker Acar’ın (37) İskenderun ilçesinde yaşayan eşine acı haber verildi. İskenderun 51. Bakım Merkezi Komutanlığı Lojmanlarında kalan Şehidin eşi Gülçin Acar’a acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehidin yaklaşık bir hafta önce İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan Şırnak Şenobay Tugay Komutanlığı’na atandığı öğrenilirken, 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Şehit Muhabere Yüzbaşı İlker Acar’ın cenazesinin Balıkesir’de toprağa verileceği belirtildi.

Şehitlerimizin haberini üzüntüyle öğrenen AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Kaymakam Vekili Hakan Kılınçkaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil da yayınladıkları taziye mesajlarında şu ifadelere yer verdiler:

“Şırnak’ta elim bir helikopter kazası sonucu Şahadete yürüyen güvenlik güçlerimizin haberi bizleri derinden üzmüştür. Kahraman askerlerimize Cenab-ı Mevla’dan rahmet diliyor, kederli aileleri başta olmak üzere, ülkemize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Orhan KARASAYAR / AK Parti Hatay Milletvekili

“Maalesef Şırnak Kato Dağı’ında teröristlere yönelik operasyonu yöneten 23. Tümen Jandarma Sınır Komutan Tümgeneral Aydoğan Aydın ile şehit olan 12 askerimizi yitirmenin büyük acısını yaşıyoruz. Bu kahraman askerlerimiz Şırnak Kato Dağı’ında PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonu başarıyla sürdürmekte idi. İçinde bulundukları helikopterin yüksek gerilim hatlarına çarparak düşmesi sonucunda şehit olan askerlerimizi, bu elim kaza ile yitirdiğimiz için çok üzüntülüyüz.

Şehit olanTümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral ve Uzman Çavuş Hakan İncekal’a Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim. Türk Milletinin başı sağ olsun…

Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan 13 askerden biri Yüzbaşı İlker Acar’dır. Yüzbaşının eşi İskenderunlu Gülçin Acar’dır. İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından Şırnak Şenobay Tugay Komutanlığına atandıktan sonra şehit düşen Yüzbaşı İlker Acar’ın eşi Gülçin Acar’a başsağlığı ve sabır dilerim. Bu acı haberi Hatay’da İskenderun 51’inci Bakım Merkezi Komutanlığı Lojmanları’nda öğrenen Gülçin Acar’ın acısını paylaşıyoruz.”

Mevlüt DUDU / CHP Hatay Milletvekili

“31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığı’ndan kalkış yapan ve içinde 13 askeri personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda kaza kırıma uğradığını ve helikopterde bulunan kahraman askerlerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir. Hepimizi derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Hakan KILINÇKAYA / İskenderun Kaymakam Vekili

“23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 13 askerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri ve Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nde akşam iftar açtıktan sonra birliğe dönüş için havalandıktan kısa süre sonra Helikopterin yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda 300 metre yükseklikten düşmesi sonucu çıkan yangın neticesinde içerisinde bulunan mühimmatın da patlaması ile şehit olduklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; değerli ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletine baş sağlığı ve sabır diliyorum.”

Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ / Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı 

“Şırnak ilimizde meydana gelen elim bir helikopter kazasında 13 askerimizin şehit olduğu haberi derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Şehitlerimizden bir tanesi ise görevli olarak Şırnak’ta bulunan İskenderun 39. Mekanize Tugay Komutanlığında görevli Muhabere Yüzbaşımız İlker Acar’dır. Vatan evlatlarımızın derin üzüntüsünü kalbimizde yaşıyoruz. Aziz Türk Milleti şehitlerini her zaman yüreklerine gömerek ebediyete kadar yaşatmıştır ve ilelebet yaşatmaya devam edecektir. Mübarek bir Ramazan akşamında elim bir olayda şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine, sevenlerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Mekânları cennet olsun.”

Seyfi DİNGİL / İskenderun Belediye Başkanı

(Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here