“Ülkemiz İçin Yaşamasını da Ölmesini de Biliriz”

0
83

bld-iftar1Belediye Başkanı Civelek’ten Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, şehit ve gazi aileleri ile gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Belediye Yemek Salonu’nda düzenlenen iftara, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, şehit ve gazi aileleri ile gaziler katıldı.

Masaları ziyaret ederek, konuklara ‘Hoş Geldiniz’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, misafirlerine yönelik yaptığı konulmasında, iftar yemeğinin bir araya gelinmesine vesile olduğunu vurgulayarak; “Sevgili hemşerilerim, bu ülke için canını feda etmiş, çocuğunu, eşini, babasını, kardeşini bu ülke uğruna feda etmiş şehit ve gazi ailelerimizle, gazilerimizle beraberiz. Ülkemiz için yaşamasını da ölmesini de biliriz. Ben de vatanım için canımı veririm ama yaşamasını da bilmemiz lazım. İnsanlarımızı ülkesine, milletine, vatanına faydalı hizmetler verebilecek bireyler olarak yetiştirmek, onlara her türlü eğitim ve iş imkânı sağlayarak, onurlu, saygın yurttaşlar olarak yaşamalarını sağlamamız gerekiyor. Bunun için ülkemize de, vatanımıza da, insanımıza da sahip çıkmamız lazım.

bld-iftar2

Yaşadığımız bu ülke için şehitler verdik, gaziler verdik. Bunun için vatanımızın değerini bilelim. Ülkemize sahip çıkalım, insanlarımıza sahip çıkalım. Yolumuza, parkımıza, suyumuza, elektriğimize sahip çıkalım. Dünyada 1,5 milyar Müslüman yaşıyor. Bunlar batının sömürgesi altında. Bir tek Türkiye Cumhuriyeti, huzur, rahat ve barış içinde yaşıyor. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış. O da Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde. Onun kurduğu laik, demokratik cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyetimize, Atatürk’ümüze sahip çıkacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. Memleketimize sahip çıkacağız. Ben her zaman hizmetinizdeyim” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek, şehit ve gazi aileleri, gazilerle birlikte iftar yaptı ve sohbet etti. Dua ile başlayan iftar bitiminde, Belediye Başkanı Civelek konuklarını kapıda uğurladı. İftar yemeğine, İskenderun merkezinden, köy ve beldelerden katılım oldu. Belediyeye ait araçlarla iftar yemeğine getirilen konuklar, iftar sonrasında yine evlerine belediye araçlarıyla ulaştırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here