Özarslan; “5 Ağustos’ta Haydi Silivri’ye”

0
82

kardeşlik platformu1Boyacılar Parkında dün bir basın toplantısı düzenleyerek, tüm halkı 5 Ağustos’ta Silivri’ye davet eden İskenderun Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan; “13 Aralık ve 8 Nisan’da nasıl Silivri için hep birlikte direndiysek, nasıl Taksim’de korku duvarlarını yıktıysak, 5 Ağustos’ta da aynı kararlılık ve direnci göstermeliyiz” dedi. Kardeşlik platformu burada imza kampanyası başlattı.

5 Ağustos günü Silivri’de herkesi tarihe tanıklık etmeye davet ettiklerini kaydeden Platform Başkanı Özarslan; “Hepinizin bildiği gibi Silivri zindanlarında bir partinin genel başkanı, seçilmiş milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz, değerli yazarlarımız, gazetecilerimiz, bilim adamlarımız ve yurtsever askerlerimiz ile birlikte genelkurmay başkanı hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde özgürlüklerinden alıkonulmaktadır. Silivri Özel mahkemelerinde bugüne kadar suçlu olduklarını kanıtlayacak hiçbir somut bilgi ve belge ortaya koyulamamıştır. Kanıt diye ortaya koyulabilen sadece binlerce sayfa sahte ve düzmece belgelerdir. Silivri Özel Mahkemeleri eliyle yapılan tek şey tutukluların savunmalarını 2 saat gibi bir zamanla kısıtlamak, yalancı ve gizli tanıklarla, sahte belgelerle kamuoyunun algısını yanıltarak ve hukuku çiğneyerek hakların gasp edilmesidir.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi savunma avukatlarının tutuklular lehine açıkça ortaya koyduğu kanıtlar ve belgeler mahkemece hüküm kurmaya karar vermiştir. Sözün özü; Silivri özel Yetkili Mahkemeleri hukuksuzluğun, adaleti yok saymanın ve vicdansızlığın kitabını yazmışlardır. Ayrıca anayasa mahkemesinin uzun tutukluluk sürelerini iptal etmesine rağmen, AİHM’nin bu yönde bir kararı varken, Birleşmiş Milletlerin tutuklular lehine açıklamalar yapmışken Silivri Özel Mahkemeleri tanımayıp kendisini Anayasa Mahkemesinin dahi üzerinde görmüştür.

13 Aralık ve 8 Nisan’da nasıl Silivri için hep birlikte direndiysek, nasıl Taksim’de korku duvarlarını yıktıysak, 5 Ağustos’ta da aynı kararlılık ve direnci göstermeliyiz. Çünkü bizler haksızlığın, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun hüküm sürdüğü hiçbir olaya kayıtsız kalmadık, 5 Ağustosta da kalmayacağımızı tüm dünyaya göstermeliyiz. Bu bağlamda bütün Hatay halkını Pazartesi günü hukuksuzluğa karşı durmak için Silivri’ye davet ediyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here