Türkiye ile Çirkin Oyun Oynuyorlar

0
63

Türkiye ile on beş yıl boyunca akıl almaz şekilde oyun oynuyorlar. Oyun oynayanların tümü sözde ileri devletler. Düşmandan dost ayıdan post olmadığını anlayacağız ama biraz geç anlayacağız. Anladığımızda ise bazı gerçekler artık tamamen su yüzüne çıkmış olacak. Ben her zaman derim. ‘Türkün bu Dünyada tek bir dostu yoktur’ diye. Nasıl dostları olsun?. Dünya tarihine altın izler bırakan Türk soyu her daim onu sevmeyenlerin düşmanı oldu. Orta Asya’dan çıktıklarından beri her gittikleri topraklara bereket ve insanlık yayan bu kavim, tüm ülkeler tarafından dışlanmış ve hor görülmüştür.

Türk’ten korkan bu insanlık hacamatları Türk’ün varlığını tehdit görmüş ve Türkleri bozguna uğratmak için plan üzerine plan yapmışlardır. Kendi içimizde dost olarak gördüğümüz kişiler tarafından kendi içimizde vurulmuş ve devamlı parçalanmaya doğru yüz tutmuşuz. Geçmiş tarihleri bir tarafa bırakalım. Haçlı seferlerini ve Avrupa’nın birleşip üzerimize saldırdıklarını bir tarafa bırakalım. Osmanlı döneminde yazılan tarihi şöyle kapsamlı şekilde okuduğumuzda, karşımızda duran düşmanları ve onların entrikalarını açık şekilde ayan beyan görürüz. En son olarak Türk toplumunu bir araya getiren Yüce Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, acaba bizler şimdi hangi devletin boyunduruğu altındaydık. Soyumuzu sopumuzu kurutmak için genlerimizle bile oynanmıştı.

Rahatlık bize her daim fazla gelir. Geçmişte yorulmuş, kan akıtmış bir neslin evlatları olarak en ufak bir rahatlıkta gevşeyip geçmişimizi bir çırpıda unutuyoruz. Amerika bu dünyanın efesi sanıyor kendisini. Japonya’da yenilgiyi anlayacağı anda Japonya’yı Hiroşima’da atom bombalarıyla vurdu. Alışmış kudurmuştan beterdir derler ya… Amerika bu gibi konumlara alışmış. Kafasını kim bozarsa, Atom bombası onların tek kurtuluşu! Bombayı attılar mı kafaları rahat. Ama ne olursa olsun artık eski bir Dünya yok. Her ülke kendi teknolojisini geliştirmiş ve Amerika’yı kökten ortadan kaldıracak teknolojiye sahip devletler var. Kuzey Kore bunun en yakın örneği ama Kuzey Kore devlet başkanı yaptığı çılgınlıklara anlaşılmayan nedenlerden ötürü bu olguya bir anda son verdi.

Her ülke halkının geleceğinden endişeli! Dünya nüfusu çok hızlı şekilde artıyor. Ölüm oranları azalıyor doğum oranları çoğalıyor. Önümüzde bulunan beş on sene sonra bu nüfus üçe katlanacak. Tarım alanları kayboluyor. Bunun yanında her yer inşaat ve beton yığınlarıyla doluyor. Beslenilecek gıdalarda şimdiden aşırı şekilde sıkıntılar var. Su, başlı başına bir sorun. Kaynak suları kuruduğu gibi yeraltı su rezervlerinde de gözle görülür azalmalar mevcut.

Dünya anlaşılacağı gibi çok büyük sorunlarla iç içe! Kendilerini büyük devlet gören Amerika gibi devletler, üçüncü ülkelere saldırdıkça saldırıyorlar. Onların dediği olmaz ise hemen darağacının ipini çekiyorlar. Nitekim ülkemizin son günlerde ve yıllarda yaşadığı çelişkili ortamın içerisine bu sefer döviz belasını koydular. ABD Başkanı adına konuşan sözcünün kelamlarını hep beraber izledik ve dinledik. Gayeleri papaz gibi gözükse de esas gayeleri Suriye ve Irak’ta elde edemedikleri başarısızlığın faturasını Türkiye’ye, daha doğrusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çıkartıyorlar. Türkiye’yi yıllar boyunca sömürge gibi gören bu ülke ve ona bağlı ülkeler, Türkiye’nin Ortadoğu’da elde ettiği başarıyı gölgelemek adına ellerinden ne geliyorsa onu yapmaktan çekinmiyorlar.

Dünya’ya efelik taslayan, bu sözde büyük ülke denilen Amerika aslında kendi yazdığı piyesin son perdesini oynuyor. Türkiye’nin açlığa dayanabilen ülke olduğunu bilmiyorlar. Bizim yurdumuzdan başka kaçacak bir yerimiz yok. Türkiye’de yaşayan insanlar kadar yaşamaya hakkımız var. Vatanımız tehdit altındaysa ne dolar dinler nede başka bir nesne dinler. Yaşmanın özgürce olması için elinde ne geliyorsa onu yapmaktan asla çekinmez.

Zaman hızla akıp geçiyor. Bakalım bundan sonra ülkemize nasıl bir yaptırım uygulayacaklar, hep beraber görecek ve yaşayacağız. Yukarıda da söylediğim gibi bizim dostumuz yok. Dostumuz ancak ve ancak bizleriz. Kaderimiz neyi hükmediyorsa onu yaşayacak ve göreceğiz. Şimdiye kadar bizleri masa başında ve meydanlarda yenemeyen uluslar, bundan sonra neyi deneyecekler bekleyeceğiz.

Vatanımızı İsrail gibi başkaları kanalıyla satın alıp sahip olmadık. Her santimetre karesinde atalarımızın şehit kanları var. Bu kutsal vatan için canını feda edecek milyonlarca yiğit var. Bu bir savaş. Hem de çok şiddetli bir savaş. Cephede kendine güvenmeyenlerin ortaya attığı ekonomik savaş. Bu savaştan inşallah alnımızın akıyla muzaffer çıkacağız. Ne mutlu Türküm diyene!