Türkiye Dün Bombalarla Sarsıldı

0
78

terör saldırısı1Türkiye, dün 14 saat içinde 4 saldırıya sahne oldu. 3 gün önceki Diyarbakır’da yaşanan hain saldırıyla birlikte toplam 20 kişi hayatını yitirirken 100’lerce kişi de yaralandı. Saldırılarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Bölücü terör örgütü PKK tarafından 15 Temmuz’dan bu yana yapılan saldırılarda çok sayıda vatandaşımız şehit oldu. Son olarak Diyarbakır’da 7 şehidimiz, Van’da 3 şehidimiz, Elazığ’da bugün itibarıyla 5 şehidimiz ve 217 yaralımız var. Son olarak da Bitlis’te mayın patlaması sonucu 5 askerimiz ve 1 korucumuz şehit oldu” açıklanmasında bulundu.

Diyarbakır ve Van’da Toplam 10 Kayıp!

PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Diyarbakır’da 7 şehit verilirken, Van’ın merkezindeki İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici’nin makam odasının da bulunduğu 2 Nisan Polis Merkezi ve Polis Evi’ne yönelik saldırı da önceki gece saat 23.15 sıralarında gerçekleştirildi.

Yine bir PKK’lı, bomba yüklü aracı, 2 Nisan Polis Merkezi yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Kentin birçok noktasından da duyulan şiddetli patlamada, polis memuru Hacı Ahmet Öztürk şehit oldu, 2 sivil de yaşamını yitirdi. Patlamada 20’si polis 73 kişi de yaralandı.

Elazığ’da Bomba Yüklü Araçla Saldırı: Depremden Beter Görüntüler

Van’daki saldırının ardından Türkiye, dün saat 09.10 sularında Elazığ’da büyük bir patlama olduğu haberiyle yeni güne uyandı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinden yansıyan ilk görüntüler, saldırının dehşetini gözler önüne sererken, saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi, 14’ü ağır 170 kişi de yaralandı.

Şemdinli’de Polis Noktasına Saldırı

Dün sabah saatlerinde bir çatışma haberi de Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinden geldi. Şemdinli girişinde bulunan polis kontrol noktasına PKK’lılar tarafından otomatik silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralandı.

Bitlis’te Saldırı: 5 Şehit, 5 Yaralı

Art arda saldırı haberlerinin geldiği 18 Ağustos günü bir acı haber de Bitlis’in Hizan ilçesinden geldi. Hizan İlçesi’ne bağlı Gayda Köyü yakınlarında PKK’lılar yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda 5 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here