Türk Tankları, Suriye’ye Girip IŞİD’i Vurdu

0
223

cerablus harekatı1Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus’a “Fırat Kalkanı” Operasyonu başlattı. Önce Obüsler ve F16’larla hedefler vuruldu. Bordo Bereliler Sınır Ötesi Harekata katılırken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komuta kademesinin, Cerablus harekatını yönetmek ve izlemek amacıyla karargahta olduğu bildirildi.

TSK dün sabah 04.00’te Topçu Birlikleri ve Obüslerden atışlarla Cerablus’a operasyon başlattı. F16’larla önceden belirlenmiş karadan 70, havadan ise 12 hedef vuruldu. Suriye’nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında tank birlikleri de Suriye sınırından içeri girdi. Cerablus’a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri savaş uçakları tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentine askeri harekât başlatıldı. Saat 04.00’te başlayan harekâtta Cerablus’taki IŞİD hedefleri savaş uçakları, tank ve obüs topları ile çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Operasyonda yeni bir aşamaya geçildi. Askeri kaynaklar, Suriye’nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında tank birliklerinin Suriye sınırından içeri girdiğini, harekatın sürdüğünü bildirdi.

Türk silahlı Kuvvetleri’nin IŞİD kontrolündeki Cerablus’a başlattığı harekâtta; top, roketatar ve uçaklarla yapılan bombardıman devam ederken, saat 10.30 sıralarında sınırın sıfır noktasında bekleyen tanklar, oluşturulan geçiş noktalarına yöneldi ve Suriye topraklarına girmeye başladı. Cerablus’a doğru hareket eden tanklar, IŞİD hedeflerini vuruyor.

cerablus harekatı2

Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekâtın amacının; sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon Güçlerine destek vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi.

TSK Operasyonları Önemli Katkı Sağlıyor

IŞİD ile aktif mücadele eden TSK’nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor. Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması da hedefleniyor.

Suriye’nin Cerablus bölgesine yapılan askeri harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Genel Kurmay Bşk., II’nci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet Komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here