Cerablus, ÖSO’nun Eline Geçiyor

0
203

cerablus harekatı3ÖSO’nun 5 bin kişilik kuvvetle katıldığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonun detayları da geliyor. Askeri kaynaklara dayandırılan haberlere göre, sabaha karşı Cerablus’un IŞİD’den temizlenmesi amacıyla başlatılan harekat dahilinde, zırhlı birlikler eşliğinde öğle saatlerinde Türkiye sınırının güneyinde 3 kilometre içerdeki Keklice köyünü ele geçiren ÖSO güçleri, ilerlemesini devam ettirerek, akşam saatlerinde ilçe merkezine girdi.

ÖSO önce Türkiye sınırına üç kilometre mesafedeki Keklice köyünü IŞİD’den aldı ve terör örgütünün bayrağının yerine kendi bayrağını dikti. Keklice’den sonra operasyona devam eden Türkiye destekli muhalifler Tel Şair, Elvaniye ve Göğüncük köylerinin de denetimini sağladı. Operasyon kapsamında da 46 IŞİD militanı öldürüldü. Hızla ilerleyen birlikler, Cerablus merkezinin girişine ulaştı. Akşam saatlerinde ise ÖSO birlikleri Cerablus ilçe merkezine girdi.

Suriye’nin Halep şehrine bağlı Cerablus bölgesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik başlatılan operasyon sürerken, Kilis’teki sınır birlikleri tarafından da IŞİD mevzileri aralıklarla vuruluyor. Reuters’ın geçtiği bilgiye göre, IŞİD, Cerablus çevresindeki çok sayıda köyden çekiliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here