Türk Polisi 179 Yaşında!

0
28

Güneş; “Türk Polisi Hep Genç, Dinamik ve Disiplinlidir”

Her yıl ‘10 Nisan Polis Günü’nü içine alan hafta kutlanan ‘Polis Haftası’ tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İskenderun’da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yıl dönümü nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunuldu.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, müdür yardımcıları, birim amirleri ile personelinin katıldığı çelenk sunma töreni Beş Temmuz Parkındaki Anıt alanında gerçekleştirildi. Çelenk sunma programı sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü töreninde bir konuşma yapan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, mensubu olmaktan her zaman onur ve şeref duyduğu Türk Polis Teşkilatının bugün tam 179 yaşında olduğunu belirterek; “Ama bilinmelidir ki Türk polisi hep 20 yaşında, hep genç ve dinamik, hep disiplinli. 17 yıldır her yıl daha da güçlenerek toplumun huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan bu teşkilatın bir ferdi olarak, özellikle sorumluluk bölgemiz olan İskenderun’da kanunsuzluğa ve suçlulara asla göz açtırmayacağımızın, mesai arkadaşlarımla birlikte ilçemizin huzur ve güveni için ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızın bilinmesini isterim. Ayrıca bugün burada bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm meslektaşlarımı Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Çelenk sunma programı sonrasında İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentin huzur ve güvenliğini sağladıkları araçlarla birlikte, şehir genelinde konvoy yaparak teşkilatın gurur günü coşkusunu halkla paylaştı.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. Yılı nedeniyle İskenderun Arsuz ve Belen Emniyet Teşkilatı Şehitliği ziyaret ederek burada hem dua okudu hem de şehitlerin kabrine çiçek sundu. Şehitlikte gerçekleştirilen törene İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gün, Belen Emniyet Müdürü Volkan Cansever ile emniyet mensupları katıldı. Şehitler anısına okunan dua sonrasında emniyet müdürleri ve polisler şehitlik mezarlarına karanfil bıraktı.

Emniyet Teşkilatı ekipleri, daha sonra Asri Mezarlılardaki İskenderun Şehitliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti programına katıldı. Sonrasında ise Emniyet Müdürü, yardımcıları şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehit yakınlarına taziyelerini iletti.

10 Nisan Polis Günü ve Haftası kutlamaları çerçevesinde İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, kutlama ziyaretinde bulunan Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Yb. Onur Emir ile birlikte Müdür yardımcıları, birim amirleri ve personelin tebriklerini kabul etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here