Türk Alman Kültür Merkezinden Filistinlilere Yardım

0
57

filistin yardın1Türk Alman Kültür Merkezi, Filistin halkına bir yardım eli de sen uzat sloganıyla, Filistinlilere yardım kampanyası başlattı. Türk Alman Kültür Merkezi Genel Başkanı M. Garip Siper ve Başkan Yardımcısı Atilla Önal, Hatay’da bulunan ve vatanlarından ayrılmış olan Filistinlilere maddi yardımda bulundu.

Dün dernek binasında düzenlen basın toplantısında konu ile ilgili bir konuşma yapan Siper; 2002 yılında kurulmuş olan Türk Alman Kültür Merkezi her alanda olduğu gibi ihtiyaç sahibi, bir şekilde vatanlarından ayrılmış olan mülteci ve sığınmacı pozisyonundaki kardeşlerimize yardım elini uzatan bir dernektir. Bütün dünya kamuoyunun yakından gözlemlediği yoğun bombardıman altında olan Gazze’de ve Filistin’de ölen, yaralanan ve göçe zorlanan Türkiye’ye sığınan, mülteci durumuna düşen Filistinli vatandaşlarımıza yardımcı olmak istemekteyiz. Evsiz yurtsuz zor günler yaşayan bu Filistin toplumuna ön araştırma yaptığımızda tahmini 7000 kişi olduğunu görmüş bulunmaktayız. Bu kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla maddi, manevi, erzak ve Türkçe Öğrenme Eğitimi gibi desteklerde bulunacağız.

Valiliğe ve kaymakamlara yazacağımız yazılarla Hatay’da bulunan Filistinlilerin kesin adres ve sayısını istemekteyiz. Sağlıklı bir çalışmayla her mağdur olan mülteciye ulaşıp, üzerimizde olan mağdurlara sahip çıkma görevini yerine getirmek istemekteyiz. Bu hususta Hatay’da bulunan Filistinlilere ulaşabilmek amacıyla başta Valilik olmak üzere Kaymakamlık, Belediye ve siz değerli basın Mensuplarına ihtiyaç duymaktayız. Bu konuda mazlumun ve mağdurun yanında olan Tüm Hataylı kardeşlerimizi yanımızda görmek isteriz. Ecdadımızdan aldığımız terbiyede bunu gerektirmektedir. Yüce Allah hiç kimseyi vatanından etmesin ve her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olsun” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here