MKÜ Rektörü Güder’den HESOB’a Ziyaret

0
155

mkü-hesob ziyaret1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Genel Sekreter Mehmet Salih Baldız, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Hacı Ali Çetinkara ve Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz,  MÜSİGEM Müdürü Yrd. Doç Dr. Erdoğan Kanca’dan oluşan bir heyetle Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz’e ziyarette bulundu.

Basın mensuplarının da eşlik ettiği ziyarette, bir süre önce Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeleyen Başkan Teksöz tebrik edildi ve başta Hatay olmak üzere tüm ülkedeki esnaf ve sanatkârların durumu görüşüldü.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, ziyarette yaptığı konuşmada Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin sergilediği tutum ve yaptığı çalışmaların esnafın sorunları için çözüm üretme konusunda güven aşıladığını belirterek, ‘Birliğin’ esnafın ve sanatkârın sesi olmaya devam ettiğini dile getirdi.

Rektör Güder konuşmasında, üniversite olarak her türlü çalışma ve projede Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) ile yardımlaşma ve işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.

Projelerde Üniversiteyle El Ele…

Günümüzde eğitimin ve sanatkârlığa teşvikin, üretimin kalitesi ve esnafın devamlılığı için gerekliliğinden bahseden Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı A. Kadir Teksöz ise Üniversitenin kendilerine sağladığı desteğin çalışmalarına büyük bir ivme kazandırdığını ifade ederek, bundan sonraki projelerde de Üniversite ile el ele çalışacaklarını belirtti.

Değişen dünya, toplum ve üretim anlayışı içerisinde varlığını koruyup sürdürme gayreti içerisinde olan esnaf ve sanatkârların sorunlarının da ayrıntılı şekilde ele alındığı görüşmede, kalifiye eleman ihtiyacındaki artışın yanında genç nüfus içerisinde esnafa yönelenlerin sayısındaki düşüşün etkileri de değerlendirildi. Görüşmelerde ayrıca, rekabet anlayışının geliştirilmesinin, üretimde yeni tekniklere açık olmanın, en önemlisi eğitim ve özendirici çalışmaların sağlayacağı faydalar üzerinde de duruldu.

MKÜ’den Cemil Meriç Ödülleri

Öte yandan Hatay’ın dünyaya armağan ettiği büyük düşünür Cemil Meriç, Mustafa Kemal Üniversitesinde adına verilen ödüller ile bu yıl da yaşatılacak. Mustafa Kemal Üniversitesi Cemil Meriç Düşünce ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Cemil Meriç Ödülleri” adıyla farklı dallarda ödül verilecek.

Hatay geneli ile ulusal düzeyde dağıtılacak olan ödüller ise Ulusal Düzeyde; Düşünce ve kültür, edebiyat, sosyoloji, tarih ve tercüme şeklinde sıralanırken Hatay Genelinde ise; Düşünce ve kültür, Hatay’a Değer Katanlar, Mustafa Kemal Üniversitesine Değer Katanlar başlıkları altında toplandı. Aday olma veya aday gösterme başvuruları 1 Eylül 2014 tarihinde sona erecek. Başvurular e-mail yoluyla, cemar@mku.edu.tr adresine yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here