Turizm Haftası “Günbatımı Kokteyli” ile Son Buldu

0
124

turizm haftası2Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında İskenderun Anemon Otel’de ‘Günbatımında Kapanış Kokteyli’ düzenlendi. İskenderun Turizm Derneği tarafından organize edilen ve Anemon Otel’in ev sahipliğinde yapılan Günbatımında Kapanış Kokteyline, İskenderun Kaymakam Ali İhsan Su, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, Gökmeydan Belde Belediye Başkanı Necim Bozkurt, İskenderun Belediye Başkan muavini Emin Dönmezer, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Mursaloğlu ve İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu katıldı.

Programda, Mehmet Mursaloğlu’nun arşivinden, aralarında bir asrı geçmiş eski İskenderun’un fotoğraflarının yer aldığı sergi de açıldı. Başka Kaymakam Su olmak üzere diğer konuklar kentin eski halini büyük bir ilgi ve merakla inceledi.

İskenderun Güvercinine Büyük İlgi

Büyük ilgiyle izlenen serginin yanı sıra İskenderun Güvercinleri de ilgi odağı oldu. İri gagası ve heybetli görünümü ile görenleri kendisine hayran bırakan İskenderun Güvercinleri Anemon Otelinde yoğun ilgi ile karşılandı. Davetlilere ayrıca İskenderun Güvercininin özelliğini anlatan broşürler de dağıtıldı. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su; “İskenderun Güvercininin marka haline getirilmesi ve Barış adası projesinin hayata geçirilmesi noktasında İTSO’nun yaptığı proje çok önemli” dedi.

turizm haftası3

Güzellikleri Yeterince Tanıtamıyoruz!

Dünyanın gelişmiş birçok ülkesine bakıldığında turizm gelirlerinin ülke gelirleri içerisinde önemli bir paya sahip olduğunu da vurgulayan Kaymakam Su; “Bizde de son dönemlerde yapılan altyapı, üstyapı çalışmalarıyla özellikle 80’lerden sonraki çalışmalarla bugün geldiğimiz noktada ülkemiz de hatırı sayılır yerdedir. Altyapı üstyapı zenginliğine sahip, zaten doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve benzeri sahip olduğu güzelliklerle ülkemiz aslında bir turizm cenneti. İlçemiz bazında da en önemli husus, sahip olduğumuz güzellikleri yeterince tanıtamıyoruz, gösteremiyoruz ve bilinmiyor. Bilinmediği içinde bu anlamda turist kaybı sebebi oluyor” diye konuştu.

turizm haftası4

Kaymakam Su, İlçeyi de içine alan İl bazında yapılan turizm mastır planındaki uygulamaları, bahsedilen konuların hızlandırılması halinde çok kısa sürede İskenderun olarak turizmden istenilen geliri elde etme, istenilen turizm seviyesine çıkmayı gerçekleştireceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Anemon Otel’in terasında yapılan kokteylde, günbatımının güzelliği havanın yağmurlu olmasından dolayı kısa sürede olsa izlenebildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here