Tüm Maddeler ‘Oy Birliğiyle’ Kabul Edildi

0
44

Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dokuzoğlu başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce ilk olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mecit Boğuzoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek; “Savaşın bir an önce bitmesi, halkın içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtulması tek temennimiz. Savaşın her türlüsüne karşıyız. Tüm dünyaya barış dolu bir yaşam diliyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Ak parti grup başkanvekili Muharrem Dingil ise, ilk olarak şehitlerimize rahmet, Türk milletine başsağlığı dilerken; “Rusya-Ukrayna savaşı bir an önce bitsin. Savaşa hayır diyoruz her zaman” dedi.

Demokrat Partili Meclis Üyesi Sedat bakır da, Ukrayna halkına geçmiş olsun dileklerini iletirken, 28 Şubat kararlarına da değinerek; “28 Şubat 1997’de belediye başkanıydım, o acı günleri yaşadım. Allah bir daha o günleri bu millete yaşatmasın” dedi.

Konuşmaların ardından, Çevre koruma, kontrol müdürlüğü tarafından ‘konutlardan bitkisel yağların toplanarak bertarafı’ ile ilgili teklifi okunup oylanarak gündeme alındı.

Gündem maddeleri olan “İsmet İnönü Mahallesi 3135 ada 18 nolu parselde konut alanı ve park alanı değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu; Düğünyurdu Mahallesinin isminin, mahalle sakinlerinin talebi üzerine, mahallenin eski ve tarihi isminin yeniden anılması ve kamu kurum kuruluşlarındaki karışıklığın giderilmesi amacıyla Cebike Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi; İskenderun ilçe sınırları içerisinde muhtelif cadde ve sokaklarda TEDAŞ’a ait olan direkler üzerinde şehre renk ve estetik katacak dekoratif aydınlatma çalışmaları yapılması planlanmakta olup bu işin yapılabilmesi adına TEDAŞ ile İdaremiz arasında protokolün imzalanması için Belediye Başkanlığına yetki verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi; 2022 Yılı Ücret Tarifesinde yer alan Zemin ve Temel Etüt Raporu (Veri+Geoteknik) Rapor Ücretinin değiştirilmesi ve Güçlendirme İzin Belgesi ücret tarifelerinin eklenmesi için gerekçe, açıklama ve tarife tekliflerinin Meclisce değerlendirilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi” oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. maddesi ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Fatin Bereketoğlu, TEDAŞ’a ait olan direkler üzerine yapılacak dekoratif aydınlatma çalışmalarının, belediyeye getireceği külfeti sordu. Meclise başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dokuzoğlu da, çalışmanın şehre renk ve estetik katması amacıyla yapılacağını söyledi.

Gündem maddelerinin ardından toplantı başında gündeme alınan Çevre Koruma, Kontrol Müdürlüğü teklifi de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonunda bir sonraki meclis oturumunun 1 Nisan 2022 Cuma günü saat 15.00’da yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here