‘Bu Toprakların Üzerinde Kardeşçe Yaşama Mecburiyetimiz Var’

0
97

chp-mhp ziyaret1CHP ve MHP İlçe Başkanları, İskenderun’dan Tüm Türkiye’ye Birlik Mesajları Verdi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe yönetimini ziyaret etti. Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda yapılan ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verilirken, iki ilçe başkanı da ülkenin birliği ve huzurunu bozdurmayacaklarının altını önemle çizdiler. Ziyarette CHP ve MHP ilçe başkan ve yöneticilerinin aynı sıra belediye meclis üyeleri de hazır bulundular.

Ziyarette ilk olarak söz alan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, sıcak karşılamadan ötürü MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve yönetimine teşekkür ederek sözlerine başladı.

Amaçlarının kentteki barış ortamının tüm ülkeye yayılması olduğunu ifade eden Mansuroğlu; “İskenderun’daki siyasi partiler olarak bizler belli bir amaç için her zaman bir araya gelme erdemliliğini gösteriyoruz. Özellikle bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir oy kaygısı taşımadan bir tek vatandaşımızın zarar görmesine müsaade etmek istemiyoruz. Alacağımız hiçbir oy, hiçbir vatandaşımızın canından, hayatından daha önemli değil.

Bizler buradaki bu dayanışma ve birlikteliğin, hoşgörünün, huzur ve kardeşliğin tüm ülkeye yayılmasını istiyoruz. Biz burada başkanımla birlikte tüm Türkiye’ye mesaj vermiş olduk ve her yerden çok olumlu tepkiler aldık.

chp-mhp ziyaret2

Muhalefet partileri olarak bizim asli görevimiz vatandaşlarımızı doğru yöne yönlendirmektir. Ama maalesef şu anda Türkiye’de bazı şeyler çok iyi gitmiyor. Bir şeyler iyi gitmiyor ki her iki güne bir yüzlerce vatandaşımızı kaybediyoruz. Çok acı olaylar yaşıyoruz, Türkiye’nin bu görüntüsü bizleri çok rahatsız ediyor. Bu duruma, bazı arkadaşların açıklamalarına göre hep kandırılarak geldik, inşallah bundan sonra kandırılmayız” şeklinde konuştu.

Ülkemizde son günlerde artan terör olaylarının herkesi derinden yaraladığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt da; “Terör olayları hepimizi üzüyor, ciğerimizi yakıyor. İnsanların en mutlu gününü kan gölüne çevirenlere lanet olsun. Biz bunları hiçbir zaman kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Hep beraber olacağız, bir olacağız bu terörün üstesinden mutlaka gelmememiz lazım. Gelmediğimiz takdirde insanlığımız kaybolur. Ülkemizde demokrasimize vurulmak istenen gemden dolayı terör olayları arttı. Fetullahçı Terör Örgütü’ne, bu darbeci insanlara biz hepimiz karşıyız. Çünkü bu darbelerden en çok çeken iki siyasi parti MHP ve CHP’dir. Bu iki siyasi parti darbelerde çok bedeller ödedi. Biz bunun için darbelere karşıyız.

Darbe nerden gelirse gelsin, ister içerden, ister dışarıdan hiçbir zaman asla tasvip etmeyeceğimiz bir olaydır. Bunun için biz abi kardeşçesine önce İskenderun’da birlik olacağız ve oluyoruz da. Sizin gibi, bizim gibi düşünen aydın insanlarımız olduğu müddetçe bu olayların üstesinden geleceğiz. Gelmek zorundayız, çünkü bizim gidecek başka bir vatanımız yok, yaşayacak başka bir toprağımız yok. Türkiye Cumhuriyeti devletinde, bu toprakların üzerinde kardeşçe yaşama mecburiyetimiz var” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı samimi bir sohbet ortamında devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here