“Toplantıda Eğitim Sorunları ve Talepler Görüşüldü”

0
43

eğitim-sen açıklama12Eğitim Sen Şube Başkanı Ünsal, Sendikalarının Genel Meclis Toplantısını Değerlendirdi…

Eğitim Sen 9. Dönem 5. Olağan Genel Meclis toplantısını geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi. Yapılan meclis toplantısı hakkında görüşlerini aldığımız Eğitim Sen İskenderun Başkanı Mustafa Ünsal toplantı hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da Eğitim Sen Genel Meclis Toplantısı gerçekleştirildiğini ve açılışta il basın toplantısı düzenlediklerini söyleyen Ünsal, toplantının, geçtiğimiz günlerde ataması yapılmadığı için intihar ederek yaşamını yitiren Selma Koşan adına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladığını kaydetti.

Ülke ve dünya gündemindeki eğitim konularını değerlendirdiklerini ifade eden Ünsal; “Toplantıda, idare atamaları ve Danıştay’da verilen kararlar, seçim sonuçları ve seçim değerlendirmesi ve önümüzdeki toplu görüşme süreci ve Türkiye genelinde ve eğitim alanında yaşanan diğer konular tartışıldı. Danıştay’ın bu süreçte özellikle illerde yaşanan idareci atamaları sonunda ortaya çıkan sorunlar nedeniyle ataması yapılan müdür ve yardımcıları konusunda durdurma kararı alması ve tekrar yapılacak olan idari atamalarını tekrar durdurmasını doğru bulmadığımızı söyledik.

Öncelikle mahkeme doğrultusunda alınan kararın geri alınmasını istedik. Okul müdürlerinin görev sürelerinin uzatılmamasından kaynaklanan hak mağduriyetine uğrayan görevlerinin bir an evvel yerine getirilmesi hem bakanlığa iletildi hem de basın açıklamasıyla duyuruldu. Ayrıca ülke genelinde özellikle AKP iktidarı döneminde yaşanılan laik bilimsel sorunlar dile getirildi. Bazı illerde zorla okutulmak istenen din bilgisi dersleri, zorla dönüştürülen imam hatip liseleri bunlar dile getirildi” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki süreçte siyasi iktidar ve sendikalar arasında yapılacak olan toplu sözleşme sürecine yönelik görüş ve taleplerini bir kez daha iktidara sunacaklarını belirten Ünsal; “Toplu sözleşme sürecindeki taleplerimiz, bir toplu görüşme değil grev hakkının yasal statüye kavuşması. Enflasyonun farkı dâhil geçmiş süreçte yaşadığımız ekonomik kayıpların karşılanması. Hak alma mücadelesi veren kamu emeklilerin baskı, sürgün, gözaltı gibi uygulamalarla karşılaşmaması, karşılaşanların haklarının derhal iade edilmesi, kamu çalışanlarının maaşları üzerinde uygulanan vergi dilimlerinin biran evvel kaldırılması, bu mağduriyete son verilmesi. Kamu alanındaki özelleştirilmenin bir an evvel durdurulması. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarda kesinlikle önümüzdeki süreçte öne çıkan başlıklarımızdır.

Biz Eğitim Sen olarak yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu süreçte karşılaştığımız baskı ve hukuksal zeminden yoksun uygulamalara karşı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yılmadan mücadele edeceğimizin, kamu emekçilerinin ve halkın her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ayrıca Eskişehir’de katıldığı bir basın toplantısı gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırılan Hatice Yüksel öğretmenimizin de bir an evvel görevine dönmesi talep ediyoruz. Basın açıklamalarına katılmanın bir anayasal hak olduğu unutulmamalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here