AKP Belediyeciliği Bu Mudur?

0
300

akp belediyeciliği1Park Yasağı için boydan boya yollara konulan ‘Plastik Dubalar’ işe yaramıyor. Kimi sürücüler dubaların üstüne park ediyor, kimisi ise araçlarını dubaların hemen yanına diziyor… Trafik bu şekilde tam bir Arap saçına dönüyor!

Bu uygulama belki de dünyada bir ilk! Şehrimizin otopark yasağına ilişkin sorununun, yollara boydan boya çakılan plastik ‘kazıklarla’ çözüldüğü sanılıyor. Sürücüler ise yine bildiğini okuyor. Kendi kurallarını kendileri koyuyor, canlarının istediği yerde araçlarını park ediyorlar. Başta Belediye olmak üzere, diğer yetkili kurumlar da bu duruma adeta seyirci kalıyor.

Kentin her yeri ‘kazıklarla’ donatılmış vaziyette! Vatandaşlar ise bu tür göstermelik önlemlere gülüp geçiyor. Halk, bu uygulamanın bir yararı olmadığını, harcanan binlerce liranın boşa gittiğini belirtiyor. Vatandaşlar ayrıca görüntü kirliliğine neden olan bu kazıkların kaldırılmasını da istiyor.

akp belediyeciliği (5)

Parasızlıktan yakınan Belediye Başkanı ve yetkililerin, gereksiz yere ‘dubalara’ harcanan bu paraların başka hizmetlerde kullanılması gerektiğini de belirten vatandaşlar, otopark yasağının ‘kazıklarla’ çözüleceği düşüncesine kapılan belediyenin kanun ve kuralları işleteceği yerde, sonuç vermeyen önlemlerle boşu boşuna zaman harcamasını; aciz duruma düştüğünün belirtisi şeklinde yorumluyor.

“AKP Belediyeciliği” anlayışıyla uzaktan yakından ilgisi ve alakası olmayan bu yanlış uygulamaların sürdürülmesiyle İskenderun halkının hayal kırıklığına uğratıldığı da vatandaşlar arasında konuşulmaya başlandı.

akp belediyeciliği (3)

Bu konuya dilerseniz bizim dilimizle bir de mizahi açıdan bakalım:

Cumhuriyetin 10. Yıl Marşı

Çıktık açık alınla on yılda her savaştan,

On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan.

Başta bütün dünyanın sevdiği Başkumandan,

Demir ağlarla ördük Anayurdu dört baştan…

İskenderun Belediyesi’nin 1. Yıl Marşı

Çıktık açık alınla (!) ‘bir’ yılda her savaştan,

Bir yılda binlerce kazık diktik her boydan.

Başta bütün kentin sevdiği başkan,

‘Kazık’ ağlarla ördük kentimizi dört baştan…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here