Topal; “Öğrenci ve Öğretmenlere Dağıtılan Tablet Bilgisayarlar Toplatılacak mıdır?”

0
117

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Öğrenci ve Öğretmenlere Dağıtılan Tablet Bilgisayarlar Toplatılacak mıdır?”

Ülkemiz genelinde okullara akıllı thta ile öğretmen ve öğrencilere tablet dağıtımını kapsayan Fatih Projesinin çökmesini değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konu hakkında bazı sorulara da yanıt aradı.

2014 yılında uzatılan projenin bitim süresinin 2018 olarak kararlaştırıldığını hatırlatan Milletvekili Topal; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni bir çağ açıyoruz” sözleriyle tanıttığı proje kapsamında okul öncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullardaki 570 bin dersliğe akıllı tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacak, ayrıca tüm öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar verilecekti.

Fatih Projesinin başarısını sorgularken, Tablet Bilgisayarlar eğitimin niteliğine üst seviyelerde olumlu katkısı olmadığı bilinmesine rağmen, 8 yıldır öğrencilere neden dağıtılıyor? Öğrenci ve öğretmenlere dağıtılan Tablet Bilgisayarlar toplatılacak mıdır?” şeklinde konuştu.

Fatih Projesinde dağıtılması planlanan klavyeli bilgisayarlar için yeniden milyarlar harcanacak olmasının kamuoyunda tepki ile karşılandığını ifade eden CHP’li Topal; “2010 yılından bu yana Fatih Projesi kapsamında kaç ihale yapılmış, bu kapsamda hangi şirketlere kaç TL ödeme yapılmıştır? Bu bütçe ile kaç öğrenci yurdu ya da kaç derslik yapılabilir?” şeklinde sorulara yanıt aradı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here