Topal; “Milletin Kendi Yarattığı İstihdam Kapılarını Kapatmayın”

0
97

CHP Hatay Milletvekili Topal; “Milletin Kendi Yarattığı İstihdam Kapılarını Kapatmayın”

Geçtiğimiz hafta içerisinde, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, ülke genelinde hizmet veren Etüt Merkezlerinin kapatılacağını, bu merkezlere 29 Temmuz 2017 tarihine kadar, tek branş kursu ya da sosyal etkinliklerin yapıldığı merkezlere dönüşüm süresi verildiğini duyurmuştu.

Etüt Merkezlerinin kapatılma kararı hakkında bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal’dan geldi. Etüt Merkezlerinin kapatılması kararını eleştiren Milletvekili Topal, bu merkezlerin kapatılmasının, pek çok öğretmenin işsiz kalması anlamına geleceğini savundu.

Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine değinen Topal; “Etüt merkezleri sorununu daha önce dile getirmiştim, sorun çözülünceye kadar hatırlatmaya devam edeceğim” dedi.

Ülke genelinde 2006 Etüt merkezinin olduğunu belirten Topal, bu merkezlerde yaklaşık 40 bin kişinin çalıştığını ve kapanma durumunda bu insanların mağdur olacağını söyleyerek; “Yeni istihdam kapıları açılmadığı gibi, milletin kendi yarattığı istihdam kapıları da maalesef kapatılıyor, kapatılırsa öğretmenler, işçiler, öğrenciler, veliler mağdur olacak. Binlerce öğretmenin evine ekmek götürmesine lütfen engel olmayın.

Sayın Hükümet yetkililerine seslenmek istiyorum. Etüt merkezleri sorununu daha önce dile getirmiştim, sorun çözülünceye kadar hatırlatmaya devam edeceğim. Ülke genelinde yaklaşık 2.006 etüt merkezinde 40 bin kişi, işçi orada çalışıyor ve kapatılırsa mağdur olacak. Bu yüzden, kapatılmaları öngörülen etüt eğitim merkezleri kararınızı tekrar gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? İnsanlarımızı, öğretmenlerimizi işsiz, aşsız ve düşsüz bırakmakla neyi hedefliyorsunuz? Bir an önce çözüm bekliyoruz” diyerek hükümet yetkililerine seslendi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here