İncirlik Üssünün ABD’ye Kapatılmasıyla İlgili İmza Kampanyası!

0
161

Vatan Partisi’nden İncirlik Üssünün ABD’ye Kapatılmasıyla İlgili İmza Kampanyası!

Yıldırım; “Barışın Önündeki En Büyük Engel Amerikan Emperyalizmidir”

Vatan Partisi Hatay İl Örgütü, Antakya yer altı çarşısında imza masası açarak, Adana İncirlik Üssü’nün Amerika’ya kapatılarak, Türk Ordusunun emrine verilmesine yönelik imza kampanyası başlattı. Örgüt temsilcileri, imza kampanyasının İskenderun, Samandağ, Kırıkhan ve diğer ilçelerde süreceğini de duyurdular.

“İncirlik Üssü ABD’ye kapatılsın, Türk Ordusunun Emrine verilsin” bildirilerinin de dağıtıldığı imza kampanyasında, ABD’nin terör örgütü PKK ve PYD’ye ağır silahların verilmesine ilişkin kararına tepki gösterildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imza kampanyasında, imza atarken düşüncelerini dile getiren bazı vatandaşlar, “Geç kalınmış bir mücadele, bu fitne yuvası daha önce kapatılmalıydı” derken bazıları ise, “Halen neden Cumhurbaşkanımız bu üssü kapatmıyor” diye sordu.

İmza masasının yanında bildiri dağıtan Vatan Partisi Yöneticisi Gönül Gökkan, bütün ilçelerde çalışmalara devam edeceklerini kaydederken, mücadelelerinin bu üssün kapatılması ve Amerika’nın topraklarımızdan ve Ortadoğu’dan atılmasına kadar süreceğini vurguladı.

Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, çarşıları gezdiklerini ve esnafın zor durumda olduğunu gördüklerini, sınır kapılarının açılması ve terörün bitmesi ile esnafın yeniden nefes alacağını belirterek; “Hatay’da incirlik üssü kapatılsın masamızı açtık. Bölge ülkeleri ile son yıllarda büyük sıkıntılar yaşadık. Hatay sokaklarına baktığımızda sokaklarda, esnaf da bir durgunluk görmekteyiz. Esnafın sıkıntısının nedeni açıktır. Suriye, İran, Irak gibi ülkelerle yani komşularımızla barışmadan, Hatay sokaklarını şenlendirmek mümkün olmayacaktır. Barışın önündeki en büyük engel Amerikan emperyalizmidir. Bölge ülkelerine saldırarak, bölgedeki terör örgütlerini destekleyerek, Türkiye ile diğer komşu ülkelerin arasını açmıştır. Hükümete bir çağrı yapıyoruz, komşularımız ile masaya oturulsun. Barış imzalansın, sınır kapıları açılsın, sınır güvenliği sağlansın. Türkiye yeniden Ortadoğu ile buluşsun, Hatay ve esnafımız rahat bir nefes alsın. Bu bağlamda İncirlik üssünün kapatılmasının çok ciddi bir adım olacağını düşünüyoruz. Terör örgütlerine destek veren ABD İncirlik üssünü kullanmaktadır. ABD açıkça PKK, PYD ve FETÖ’ye desteğini göstermiştir. Amerika bunları büyütmüş ve beslemiştir. Amerika’nın Türkiye’nin içinde bir üssünün bulunması kabul edilemez bir durumdur.

Buradan bir çağrı yapıyoruz, İncirlik üssüne el konsun, ABD askerleri İncirlik’ten çıkarılsın, İncirlik üssü Türk Askerinin denetimine verilsin, bölge ülkelerinin barışı bu yoldan geçecektir. Vatan Partisi olarak çağırımız budur” şeklinde görüşlerini açıkladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here