Topal; “Hukuksuzluğa Teslim Olmayacağız”

0
61

CHP’li Vekil Topal’dan Teşekkür Ziyaretleri

Referandum öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ve mahalle-mahalle gezerek vatandaşlara ‘Hayır’ı anlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, referandum sonrası da teşekkür ziyaretlerine başladı.

Teşekkür ziyaretlerine, referandumda %92’lik bir çoğunlukla ‘Hayır’ diyen Samandağ ilçesinden başlayan Milletvekili Topal, kararlı bir şekilde Cumhuriyet ve Demokrasi’den yana tavır koyan Samandağlılara teşekkür etti.

Samandağ’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren CHP’li Vekil Topal, parti olarak Anayasa değişikliği girişimine karşı en başından itibaren etkili bir muhalefet yaptıklarını ifade etti. 18 maddelik teklife karşı, gerek komisyon gerekse TBMM görüşmeleri esnasında iç tüzüğün elverdiği olanaklar çerçevesinde mücadele ettiklerini kaydeden Topal; “Ne yazık ki AK Parti ve MHP oyları ile teklif kabul edildi ve halk oylamasına sunuldu. Cumhuriyet Halk Partisi, halk oylaması süresince bütün örgütleri ile mücadeleyi yükselterek Demokratik Parlamenter Cumhuriyeti korumak için mücadele etmiş, bunu yaparken de toplumun bütün muhalif unsurları ile omuz omuza dayanışma içerisinde olmuştur.

OHAL koşulları altında, devletin bütün kurumlarının taraf olduğu ve kamu gücünün sonuna kadar kullanıldığı, medyanın tekelleştirildiği, Hayır kampanyasında mücadele eden insanların ötekileştirildiği, baskılandığı bir atmosferde halk oylamasından HAYIR çıkması için mücadele etmiş ve aslında bunu da başarmıştır.

Seçimlerin güvenli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu YSK eliyle, halk oylaması sakatlanmış, milli irade gasp edilmiştir. YSK eliyle yapılan halk oylaması meşruiyetini yitirmiştir. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyetimizi yok etmeye yönelik olarak yapılacak her türden otoriter düzenlemelere karşıda Cumhuriyet Halk Partisi, kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

Referandum sürecinde Hayır kampanyasına destek veren, emek sarf eden herkese teşekkür eden Milletvekili Topal; “Bu Anayasa değişikliğine, halk oylaması sürecinde yaşanan bütün baskılara rağmen, yılmadan, pes etmeden onurluca mücadele eden ve karşı duran hemşerilerimize, referandum süresince Hayır mücadelesine omuz veren, diğer siyasi partilere, örgütlü yapılara ve demokrasi için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyoruz. Hukukun yok sayıldığı ve yarının teslim alındığı bu süreçte, demokrasiyi ancak birlikte inşa edebileceğimizin bilincindeyiz. Bu kapmaya bizlere göstermiştir ki omuz omuza vermek ve dayanışmayı yükseltmek gerekmektedir. Ülkemizde oluşan, birlikte mücadele etme arzu ve karlılığı ile dayanışmayı yükseltecek ve hukuksuzluğa teslim olmayacağız” şeklinde konuştu ve asla pes etmeyeceklerini, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here