Topal; “Bunlar Milletin Aklıyla Alay Ediyorlar”

0
107

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Bunlar Milletin Aklıyla Alay Ediyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Serkan Topal, seçim bölgesinde hemşerileriyle buluşmaya devam ediyor. Mahalle mahalle gezerek, vatandaşlarla bir araya gelen Topal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, halkla birebir istişarelerde de bulunuyor.

Ülkenin içerisinde bulunduğu durum hakkında konuşan Topal ilk olarak terör olaylarına değinerek; “Gün aşırı şehit haberi almaktan bu millet bıktı usandı. OHAL KHK’leri ile ülkeyi yönetiyorsunuz, bütün yetkileri tek elde toplayıp, memleketi parti devletine dönüştürüyorsunuz, ama gençlerimizin teröre kurban gitmesine engel olamıyorsunuz. Bu durum kabul edilemez.

Terörün alçak yüzünü ne zaman nerede göstereceğinin belli olmadığını, bunu Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısında, aracıyla olay yerinden geçerken kurşunların hedefi olan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden müzik öğretmeni Aybüke Yalçın’ın ölüm haberi ile bir kez daha gördük. Bu alçakları lanetliyorum” dedi.

Bu Defa Gözünü Katar Emiri’nin Dolarlarına Çevirmiş

AKP iktidarının ülkeyi hızla Ortadoğu’da yaşanan krizin parçası haline getirdiğini öne süren CHP’li Vekil Topal; “Katar’ın terör örgütlerini finanse etmesi gerekçe gösterilerek, bu ülkeye yönelik körfez ülkelerinin ambargo uygulamaya başladığı bir süreç yaşanıyor. Türkiye’nin Katar konusunda bu sorunun bir parçası olacak açıklamalardan ve yaklaşımlardan kaçınmasını ısrarla tavsiye etmemize rağmen Türkiye, iktidar tarafından krizin tarafı haline getirilmiştir. Suriye krizi başlamadan önce tavsiyelerimizi kulak arkası eden AKP, krizin bedelini Türkiye’ye ödetti ve Türkiye hala Suriye’de cereyan eden krizin faturasını ödüyor. En ağır haliyle de bölgedeki krizin bedelini siz ödüyorsunuz, Hatay ödüyor. İktidar sahipleri İhvan sevdasından vazgeçmeli ve aklıselimle hareket etmelidirler. Mehmetçiğin Katar’da ne işi var? Mehmetçik Katar’a güç katar. Ancak TSK’nın orada olması, ihvan sevdasına siper edilmesi, Türkiye’ye gözyaşından başka bir şey katmaz. Daha önce ‘Şam’a gidip Emevi Camii’nde namaz kılacağız’ diyenler, Türkiye’yi Suriye’de süren vekalet savaşının tarafı haline getirmekten çekinmemişlerdi. Öyle anlaşılıyor ki doların yeşilini sevenler, bu defa gözünü Katar Emiri’nin dolarlarına çevirmiş.

Bakan Çavuşoğlu, ‘Şunu özellikle vurgulamak isterim, Katar’da kuracağımız üssün amacı bütün Körfez ülkelerinin güvenlik ve istikrarına katkı yapmaktır’ diyor. Katar dış işleri bakanı aynı minvalde konuşuyor. Peki sormazlar mı adama bölgenin güvenliğini kime karşı sağlayacaksınız? Bunun cevabını ne komisyonda ne de genel kurulda vermiyorlar. Katar’daki en büyük askeri üs ABD’nin üssü. Hal böyle olmasına rağmen Katar’ın uygulanan Ambargo ile Suudi Arabistan çizgisine çevrilmesini isteyen ise ABD. Bölgede suların iyice ısındığı şu atmosferde Mehmetçiğin emperyal çıkarlar uğruna kullanılmasını doğru bulmadığımızı belirttik. Ortadoğu’da derinleşen her kriz, bizim ekonomimizi olumsuz etkiliyor. Belediye yönetir gibi ülke yönetmeye kalkarsanız, dış politikada oradan oraya savrulursunuz” diyerek hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Gülen’in İadesini İstemiyorlar

FETÖ ile mücadele operasyonlarına da değinen Milletvekili Topal, hükümetin hiçbir konuda samimi olmadığını öne sürerek; “FETÖ ile mücadele edeceğiz dediler, 22 Temmuz’dan beri, 11 aydır ülkeyi OHAL ile yönetiyorlar. Binlerce kişi ihraç edildi, açığa alındı ama örgütün üst kadroları ellerini kollarını sallayarak çıkıp gittiler. Geçenlerde Resmi Gazete’de 130 kişinin Türk vatandaşlığından çıkarılacağına ilişkin bir ilan yayınlandı. Fetullah Gülen de bu listede yer alıyor. Ne demek bu biliyor musunuz? Ben bu adamın iadesini istemiyorum demek. Bunlar milletin aklıyla alay ediyorlar. Gülen’in iadesini istemedikleri anlaşılıyor. Belki de içerdeki işbirlikçilerini deşifre edeceğinden korkuyorlardır” dedi.

Türkiye’nin OHAL sürecinden çıkarılması gerektiğini vurgulayan Topal; “Demokrasinin bütün kurumlarıyla işlediği, insanlarının barış içerisinde yaşadığı bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Her türlü hak arama eyleminin şiddetle bastırıldığı, OHAL gerekçe edilerek işçi grevlerinin engellendiği bir düzen sürdürülemez” dedi.

Gazeteciler Tutuklu, Damatlara Tahliye

CHP’li Vekil Topal yargının verdiği tahliye kararlarını da eleştirerek, 150’den fazla gazetecinin tutuklu yargılanırken, damatların tahliye edilmesini adaletsizlik olarak nitelerken; “Son günlerde kavurmacıların, börekçilerin, damatların jet hızıyla tahliye edilmesine tanıklık ediyoruz. Türkiye’de adalet, damatlara, kavurmacılara, börekçilere gelince hızlı işliyor. Birileri bu damatları koruyor, kolluyor. Bir damat sabit ikametgâhı var diye, diğer damat uyku apnesi gerekçesi ile tahliye ediliyor. Nasıl bir adalet anlayışıdır ki ülkemin cezaevlerinde insanlar kanser vb… ağır hastalıklardan ölüyor? Ancak tutuksuz yargılanamıyorlar. Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu ve internet sitesi sorumlu müdürü Mediha Olgun, popçu Atilla Taş ve 150’den fazla gazeteci tutuklu yargılanıyor. Bunların sabit ikamet adresleri yok mu? İfadeye çağırdınız da yurtdışına çıkmak isterken mi yakaladınız bu insanları? Bunlar göçer olarak mı yaşamlarını idame ettiriyorlar?” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here