Titus Yolu İlgi Çekmeye Devam Ediyor

0
107

spor-aerobik-yuruyus1Samandağ Belediyesi Aerobik Step Kursiyerleri, hem spor yaptılar hem de Tarihi Zenginlikler karşısında bölgeye hayran kaldılar…

Samandağ Belediyesi Aerobik Step Kursiyerleri hafta sonunda doğa gezisi düzenleyerek bölgeyi daha iyi tanıma fırsatı yakaladılar. Samandağ Kaymakamlığı ve Samandağ Belediyesinin ortaklaşa yürüttükleri DOĞAKA destekli “Titus Yolu Projesi”nin bir bölümünü gezme imkânı bulan kursiyerler tarihi bölgenin güzelliği karşısında hayranlıklarını dile getirdiler.

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir’in öncülüğünde gerçekleşen doğa yürüyüşünde bölgede bulunan tarihi alanlardan Antik Liman, Buğday Depoları, Pazaryeri (Agora) Pencereli Mağara, Kaya Merdivenleri ve değişik mimari yapılar gezildi. Bölgenin tarihi yapısı ve şehir düzeni konusunda bilgilendirmeyi ise İsmail Zubari yaptı.

spor-aerobik-yuruyus2

Geziden sonra Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir tarafından Çevlik’te kurulan ve el ürünlerinin sergilendiği kulübede katılanlara kahvaltı ikramı yapıldı. Nehir burada yaptığı açıklamada; “İlçemizi tanıdıkça ne kadar büyük bir tarihi mirasa sahip olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Bu geziler sayesinde bizler de bölgemizi daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. Bizler tanıdıkça ilçemizi tanıtacağız ve bu sayede ilçemizdeki esnaf, üretici ve tüm kesimler kazanacak” dedi.

Çevlik’te, belediyenin kurduğu satış kulübesinde kadınların el ürünlerini sergilediklerini de ifade eden Nehir; “Kadınlarımız hayatın her alanında varlar. Bizler bu alanı daha da geliştirmek ve toplumun tüm kesimlerine yaymak azmindeyiz” diye konuştu.

Samandağ Belediyesi Aerobik Step Kursiyerlerinin Doğa Gezisine, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir’in yanı sıra, SGK Müdürü Gülay Ateş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik ve çok sayıda kursiyer katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here