TEMAD Başkanı Çakır; “Bu Olaylar Atatürk Gençliğinin Bir Uyanışıdır!”

0
58

temad açıklama6İstanbul’da gezi parkı ile başlayan direnişler ülke geneline yayılırken, toplumun demokratik hakkını kullanmasının doğruluğuna vurgu yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İskenderun Başkanı Kazım Çakır, bunu yaparken de devletin ve milletin işyerlerinin kırılıp dökülmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Özgürlüklerin dayatmayla kısıtlanamayacağını ifade eden TEMAD İskenderun Başkanı Çakır; “Taksim Gezi parkı ile başlayan eylemlerde, o parkta sadece 3-5 ağacın kesilmesinden öte bunun altında yatan çok derin şeyler var. Baskı, dayatma, tehdit, milli bayramların yasaklanması ve polise atılan tokadın tepkisi var. Bu eylem geniş kapsamlı bir eylemdir. Özgürlükler dayatmayla kısıtlanamaz!

Bu toplum üzerine ölü topraklar mı serilmiş derken, bu olaylar gösterdi ki durum öyle değilmiş! Bu olaylarda özgürlüğe susamışlık, özel yaşama etki edilmesi ve bölünmüşlüğün önüne geçmek var! Toplumun demokrasi hakkını sonuna kadar kullanması en doğal hakkıdır. Bu hakları kullanımını anarşist hareket olarak görmek de doğru değildir. Siz iktidar olabilirsiniz ama halka rağmen bunları yapmak doğru değildir. Ulusa hele hele Atatürk gençliğine kulak vermek sizin asli göreviniz olmalıdır. Bu olay Atatürk gençliğinin bir uyanışıdır!” dedi.

Atatürk ilke ve devrimlerinin yanında milli değerlerinin de korunmasından yana olduklarının altını çizen Başkan Çakır; “Bu tepkilerde devlete ait yerlerin, milletin işyerlerinin kırılıp dökülmesine karşıyız! Demokratik haklarınızı kullanın ama anarşiye izin vermeyin. Polislerimizin de bu milletin polisi olduğunu unutmadan hareket etmesini istiyoruz. Buradan meydanlarda olan vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum; Bu gerilimden kurtulmamız gerekir. Geçmişten bir birikimimiz var. Bu zor günleri kolaylıkla aşarız” derken, iktidara da göndermelerde bulunarak; “Bu olaylarda liderlerin milletin başında olması gerekirken, Reyhanlı olaylarında olduğu gibi başbakan ABD’ye gitti. Bu olaylarda da Fas ve Tunus’ta!” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here