Telefon Dolandırıcılarına Kanmayın!

0
88

kaymakam özyiğit12Kaymakam Hasan Özyiğit; “Telefon Dolandırıcılarına Yönelik Çalışmalar Sürüyor”

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, son zamanlarda artan Telefon Dolandırıcılığı nedeniyle, halkı bilinçlendirmek adına yeniden bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda da uyarı niteliğinde bir açıklama yapan Kaymakam Özyiğit, halkı telefon dolandırıcılarına inanmaları konusunda yeniden uyardı.

İlçemizde yaşanan telefon dolandırıcılığı olayları ile ilgili emniyetin yaptığı çalışmaları da anlatan Kaymakam Özyiğit; “Son zamanlarda İlçemiz genelinde meydana gelen telefon dolandırıcılığı olaylarında arayan şahıs kendisini Savcı, Hâkim, Asker, Polis vb. unvanlar ile tanıtarak, vatandaşlara bir suça karıştıkları, bundan dolayı zarar görebilecekleri, suç konusu altın, ziynet ya da nakit paranın evlerinde yapılacak sözde aramada çıkması halinde yargılanacakları ve ceza alacakları, görüşme yaptıkları telefonları kesinlikle kapatmamaları ve görüşmeden kimseye bilgi vermemeleri tehdidi ile vatandaşların para ve ziynet eşyalarını kapılarına kadar gelerek veya ikametlerinin balkonundan aşağıya attırmak suretiyle alarak haksız kazanç sağlamaktadırlar. İlçemizde yaşanan Telefon Dolandırıcılığı Hadiseleri ile Telefon dolandırıcılığı ile mücadele kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar aşağıda açıklanmıştır; İlçemizde “Telefon Dolandırıcılığı” kapsamında çeşitli tarihlerde ve çeşitli adreslerde 5 (Beş) olay meydan gelmiş olup, olayın vuku bulmasını müteakip İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli çalışmalar yapılarak; konu ile ilgili 3 (Üç) şüpheli şahıs tespit edilmiş ve tespit edilen şüpheli şahıslardan biri suçüstü yakalanarak, adli makamlarca tutuklanmış olup, diğer 2 (İki) şüpheli şahısın yakalanması için yürütülen çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

Hiçbir kamu görevlisinin, hiçbir vatandaştan hiçbir şekilde para, ziynet veya değerli eşyasının istenmesi konusunda ilgisi ve yetkisi olmadığını önemle vurgulayan Kaymakam Özyiğit; “Sizleri arayarak Savcı, Hâkim, Asker, Polis yâda başka bir kamu görevlisi olduğunu söyleyen kişi yâda kişilerce tarafınızdan talep edilen para, ziynet yâda değerli eşyalarınızı kesinlikle ikametlerinize gelen şahıslara yâda başka bir yerde bekleyen kişi yâda kişilere elden teslim etmeyiniz. Telefon ile arayan kişi yâda kişilerin yönlendirmeleri ile banka yâda PTT şubelerine yâda verilen hesap numaralarına para yatırmayınız ve hesap bilgilerinizi yâda kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız. Böyle bir olaya maruz kalan vatandaşlarımızın telefonlarını hemen kapatarak 155 Polis İmdat Hattına durumu bildirmeleri ve en yakın güvenlik birimine başvurmaları gerekmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here