CHP’li Vekil Serkan Topal; “Türkiye Mülteciler İçin Bir Tampon Bölge Yapılacaktır”

0
203

serkan topal16CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Brüksel’de düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi’nden sonra Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak AB’nden Türkiye’ye verilen 3 Milyar Avro yardımla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’ye Verilen 3 Milyar Avro’luk Rüşvetin Altında Büyük Bir Dram Yatıyor

Ülke dış politikasının ve Türkiye’nin uluslararası alandaki ağırlığının neredeyse sıfırlandığını belirten CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Bilindiği gibi Başbakan Davutoğlu’nun AB ile yaptığı görüşmeler sonrasında Türkiye’ye 3 Milyar Euro yardım yapılması kararı çıktı. Yandaş basına bakıldığında söz konusu kararın bir zafermiş gibi yansıtıldığı görülmekte. Ancak yakından bakıldığında bu paranın altında büyük bir trajedinin yattığını, ülke dış politikasının ve Türkiye’nin uluslararası alandaki ağırlığının neredeyse sıfırlandığını görmek mümkün! Bu para Suriye’deki savaşı sonlandırmak için değil aksine savaş devam etsin diye ve Türkiye’nin bu savaştaki taşeronluğu sürsün diye verilmektedir. Herkes uyanık olmak durumundadır. Artık şu sorulara acilen yanıt vermek zorundayız: Biz bu savaşın bitmesini istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Bizler bu savaşı bitirmek için ne yapmalıyız?

suriyeliler kamp4

Anlaşılan o ki AKP hükümeti bu savaşın bitmesini istemiyor. Taşıdığı silahlar bunun en önemli göstergesidir. AB’den aldığı 3 Milyar Euro ise bir başka şeyin hazırlığıdır. Türkiye mülteciler için bir tampon bölge yapılacaktır. Avrupa’nın tampon bölgesi! Anlaşma budur. Dünya, savaşı durdurmak için seferber olmak yerine savaşın devamı üzerine bir tiyatro oyununa devam etmektedir.

AKP bu oyunda figürandır ve olan masum ve mazlum insanlara, halklara olmaktadır. Artık bu savaşa müdahil olanlar şunu görmelidirler. Esad’ı devirmek üzere çıkarılan savaş bize göstermiştir ki Suriye’de Esad’sız bir çözüm olanaksızdır. Suriye halkının ona olan desteği ise zaten daha dün Esad’a kardeşim diyerek sarılan ve daha sonra onu düşman ilan edenler tarafından gayet iyi bilinmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here