Taraftar Önemlidir (4)

0
17

Değerli okurlarım, bilinçli taraftarlar takımlarını her zaman yüreklendirir ve moral motivasyonunu en üst düzeye çıkarırlar. Futbol, futbol olduğundan beri bu hep böyle olmuştur, sanırım etkili olmaya da devam eder. Sadece şiddete ve teröre özenmesinler yeter.

Evet, takımlarını seven ve onların galip gelmelerini isteyen taraftarları kimler yönlendirecek? Onları itici güç halinde kimler getirecek? Şimdi de 90 dakikanın en etkin kişilerinden söz etmek istiyorum.

FANATİKLER:

Gerçek taraftarları, sayıları 300 ile 500 kişi arasında değişen fanatik namıyla maruf kişiler yönlendirir. Bu yönlendirme de işler iyi giderse tadına doyum olmaz. İtiraf etmeliyim ki, tribün 12’ci adam halini alır.

Bir de madalyonun başka bir yüzü bulunmaktadır. Bu insanların (fanatiklerin) attığı sloganları duymaz gelenleri itibar etmeyenleri rahatsız ederler. Başka bir ifadeyle tribünde terör estirirler. Buraya kadar iyisini kötüsünü, bir noktaya kadar anlatmış olduk.

Peki, bunları kim ya da kimler yönlendiriyor? Burada, elebaşı amigolardır. Genel olarak sempatik gözükürler. Halk arasında da oldukça itibarları vardır. İyi bir işleri,  güçleri olduğundan söz etmek oldukça zor! Şimdi diyeceksiniz ki şehrimiz sporunda bu sıkıntılar yaşanıyor mu?

Evet, böyle bir duygu içinde olmanız çok normal. Şu aşamada İskenderun’da böyle sıkıntıların var olduğunu söylemek oldukça zor. Böyle şeylerin olmasına, özellikle de tribün terörü ve şiddet olaylarının olmasına kesinlikle karşıyız.

Unutmayalım ki şehrimizin 3. Ligde mücadele veren bir takımı bulunmaktadır. İskenderunspor A.Ş. Bundan önceki sezonlarda kulüpleri için can ve kan veren yöneticilerin tekrar bu konuya ağırlık vermesiyle güzel günlerin gelmeyeceğini kim söyleyebilir?

Yöneticiler ile yerel sporseverler Süper Ligi arzu ediyor. Bunlar olmayacak şeyler değil. Bugün, 5-10 bin kişiyle izlenen müsabakalar, arzu edilen daha iyi noktalara gelindiğinde, bu rakam ikiye, belki de üçe katlanacaktır. O mutlu günler geldiğinde futbolcuların, yöneticilerin ve emniyet mensuplarının görevleri daha da ağırlaşacaktır.

Müsabakalarda 80-100 polisle kontrol altında tutulan 5 Temmuz Stadı, o zaman daha da renklenecek ve ful çeken stadı ve muhtemel olayları engelleyebilmek için belki de çevre ilçelerden takviye istenecektir. Bunlar çok doğal hadiselerdir.

Seyirci deyip geçmeyelim. Bazılarını korurken, bazılarına da müdahale etmeniz gerekecek. O nedenle her olayda bir “B Planı” şarttır. Külfetsiz nimetin olamayacağını burada belirtmek isterim. Kozmopolit bir yapıya sahip şehrimizde spor müsabakalarının olaysız geçmesini ve mutlu olunmasını dilerim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here