CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu; “Halkla Alay Eden Bir İdare Var”

0
47

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ülke ve kent gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Belediye Meclis üyeleri ve partililerin katılım gösterdiği toplantıda hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Mansuroğlu; “Türkiye’de Atatürk Cumhuriyetinden sonra tuhaf bir sistem getirildi; ‘Tek Adam’ sistemi. Bu sistemin getirdiği çok önemli sıkıntılar var. Akşam aklına geleni sabah icraat haline getiriyor, tutuklanmalar yaşanıyor, düşüncelerini özgürce söyleyenler içeri alınıyor. Tek adam sistemini eleştiren kimseye yaşama hakkı vermiyor. Düşünce ve siyaset özgürlüğü kısıtlandı. Aksini iddia edenlere aba altından sopa gösteriliyor. Bu değişimin bir de ekonomik boyutu var. Enflasyon aldı başını gidiyor, dolar, euro yerinde durmuyor, yükseldikçe yükseliyor.

Esnaf, işçi, memur, siyasetçi, işveren dertli… Geçmediğimiz köprüler, otobanlar ve bunların dolarla, euroyla yapılan ödemeleri… Hani diyor ya biz bunlara para ödemedik, bedavaya getirdik, yalan söylüyor. Bunların hepsi sizin, benim ve tüm vatandaşın cebinden çıkacak. Kimse kimseye boşuna iyilik yapmaz. Bu derece basiretsiz, bu derece karşısındaki halkla alay edercesine bunları rahatça söyleyebilen siyasi idare var” şeklinde konuştu.

Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun ‘Emekli ve memurlara bayram ikramiyesi verilsin’, ‘Elektrikte TRT Payı kaldırılsın’ gibi bazı önerilerine, mevcut idarenin önce karşı çıktığını daha sonra yürürlüğe koyduğunu hatırlatan Mansuroğlu; “İyi ki CHP var, iyi ki Kemal Kılıçdaroğlu var. Sorunların hepsini çözecek tek irade Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ ziyaretleri gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyen Mansuroğlu; “Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de ‘helal’ lokma yiyen, Atatürk’ün mirasına sahip çıkan herkesle helalleşecek ama bu memleketi felakete sürükleyen hırsızlarla, yalancılarla, kul hakkı yiyenlerle  helalleşmeyecek” dedi.

Bizim Burada Da Reis’in Talebesi Var

Son günlerde vatandaşlar arasında da tartışmalara neden olan Bisiklet Yolu projesi ile ilgili de konuşan Mansuroğlu; “Bizim burada da Reis’in talebesi var. Son günlerde tartışma konusu olan bisiklet yolu projesi sıkıntılı. Bazı yerlerde uygulanabilir ama her yerde uygulanamaz. Fiziken bu işe hazır olmayan mahalle ve sokaklarda, vatandaşın, esnafın, bu kentte yaşayanların mağduriyeti önlenmeden, otopark sorunu çözülmeden böyle bir projeyi uygulamanız mümkün değil. Uygularsanız, sıkıntı yaratırsın. Esnafa, mahalleliye, vatandaşa zarar verirsiniz. Bu konuda genel bir talep oluşmalı.

Bisiklet Yolu Projesi çok güzel ama böyle ucube bir şekilde değil. Bu konuda kendilerini bir kez daha düşünmeye davet ediyorum” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here