Suriyelilerden Kaçı Seçmen Kütüğüne Kayıt Edilmiştir?

0
111

refik eryılmaz16Milletvekili Eryılmaz, Suriyelilere Vatandaşlık Verilip Verilmediğini Sordu

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Suriye olaylarının başlangıcı kabul edilen 15 Mart 2011 tarihinden günümüze kadar ülkemiz yoğun bir göç akınına maruz kaldığına işaret eden CHP’li vekil Refik Eryılmaz, Suriye’den ülkemize gelen bazı Suriyelilere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilip verilmediği yönündeki iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Eryılmaz; “Göç akını sonunda gelinen son süreçte Suriye’deki iç çatışmalardan kaçan, ülkemize sığınan Suriyelilerin bir kısmına vatandaşlık verildiği ve bir kısmı içinde vatandaşlık verilmek üzere işlem yapıldığı yönünde iddialar ulusal basında yer almaktadır” diyerek bu iddialara yönelik İçişleri Bakanı Muammer Güler’den cevap istedi. Eryılmaz’ın cevap aradığı sorular şöyle;

Kaç Suriyeliye Vatandaşlık Verildi?

“15 Mart 2011 tarihinden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar Suriye’deki çatışmalardan kaçan ve ülkemize gelen Suriyeli sayısı kaçtır? 15 Mart 2011 tarihinden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ülkemize sığınan Suriyelilerin kaçına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmiştir? Ne kadarına daha vatandaşlık hakkı verilmesi düşünülmektedir? Bununla ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Türk vatandaşlığına geçirilen Suriyelilerin adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre kayıtları yapılmış mıdır? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle hangi ilimizde ne kadar Suriyeliye vatandaşlık verilmiştir? Vatandaşlık verilen Suriyelilerden kaçı seçmen kütüğüne kayıt edilmiştir? Türk vatandaşlığına kabul edilen Suriyeliler gelecek yerel ve genel seçimlerde oy kullanabilecek midir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here