Şehit Gazi Bayındır Sendikası Hatay İl Başkanı Hayriye Sürmeli, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret etti.
İGC Başkanı Diyap Atar, Yönetim Kurulu üyeleri ve gazetecilerin hazır bulunduğu ziyarette; sendikanın çalışmaları, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve çözüm süreçleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Sendikacılığın yalnızca sorunları dinlemekle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Sürmeli, kendilerine iletilen sorunların ilgili mercilere taşınarak çözüm sürecinin sonuna kadar takip edildiğini ifade etti. “Sorun bize ulaştığında asıl o zaman başlıyor” diyen Sürmeli, kamu çalışanlarının özlük haklarından çalışma koşullarına, ailelerin yaşadığı sorunlardan kadınların çalışma hayatındaki problemlerine kadar birçok konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

Kadınlara da dayanışma çağrısında bulunan Sürmeli, özellikle alım gücü, mobbing, tayin hakkı ve çalışma şartları gibi konularda kadınların birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
“Hatay’da kamu çalışanlarının sesi daha güçlü duyulmalı” mesajını veren Sürmeli, sendika olarak sahada olmaya, sorunları yerinde dinlemeye ve çözüm süreçlerini takip etmeye devam edeceklerini belirtti.
Ziyaretin sonunda İGC Başkanı Diyap Atar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Hayriye Sürmeli’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)







