Suriyeli Çocuklar Bayramın Güzelliğini TÜMSİAD ile Yaşadılar

0
60

tümsiad-suriyeli çocuklarTÜMSİAD Hatay Şube yöneticileri, ülkelerindeki olaylardan dolayı annelerini, babalarını ve yakınlarını kaybeden Suriyeli çocuklara bayram sevinci yaşattılar. TÜMSİAD üyeleri, Reyhanlı’da akrabaları ve hayırseverler tarafından kurulan yetimhanelerde kalan 800 çocuğa oyuncak dağıtarak, bu anlamda çocuklara ilk yaşattılar.

Ülkemize sığınan Suriyeli çocukların bayramı buruk geçirmemesi için seferber olan TÜMSİAD Hatay Şubesi, çocukları mübarek Ramazan Bayramı’nda sevindirdi. TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk, hediye dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada, derneğin Isparta şubesi ile düzenledikleri “Bir Çocuk İki Bayram” kampanyası kapsamında Suriye’de anne ve babalarını kaybeden Suriyeli çocukların bayramda yanlarında olmak istediklerini belirtti.

Çocukların yaşadığı büyük acıyı bir nebze de olsun unutmak ve yaralarına merhem olmak istediklerini kaydeden TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Av. Hasan Ertürk; “Onların sevinçleri olmak istedik. Çocukların sevinebileceği oyuncaklar getirdik. Onların acısını paylaştığımızı ve yanlarında olduğumuzu göstermek istedik” diye konuştu.

Reyhanlı ilçesinde hayırseverler tarafından kurulan İdlib ve çevresinde anne babalarını kaybetmiş çocukların kaldığı yetimhaneye de oyuncak dağıttıklarını ifade eden Ertürk ve dernek yetkilileri çocuklarla bir süre sohbet ederek onlara harçlık dağıttı.

8 yaşındaki Suriyeli Ali Handir, kendilerine hediye getiren dernek yetkililerine teşekkür ederek, bayramda anne ve babasını Suriye’de savaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here