Su; “Medeniyetimizi Anlamayı ve Anlatmayı Hedefliyoruz”

0
77

vakıflar haftası1Vakıflar Haftası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından Organize Edilen Yemekle Kutlandı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından Vakıflar Haftası münasebetiyle Yelken Kulübünde vakıf tanışma kaynaşma yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Belediye Başkanvekili Sefa Boran, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Ali Kaya, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Eski Başkanı Garip Şandır, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanvekili Bülent Seküçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun’da faaliyet gösteren vakıf yöneticileri ve davetliler katıldı.

Gecede ilk olarak söz alan İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakıf Başkanı Garip Şandır; “Her zaman vakıf temsilcilerinin yanında olmak, insanlara hizmet etmek çok güzel bir şey. Vakıfların bir araya gelmesi çok önemli çünkü hepsinin tek gayesi insanlara hizmet etmektir” dedi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Dr. Ali Kaya ise; “Vakıf kuran, ecdadımızın ruhunu şad etmek, onların bizlere bırakmış olduğu eserleri korumak, vakıf eserlerini canlı ve dinamik tutmak için Vakıf Haftasını kutluyoruz” şeklinde konuştu.

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Boran ise, vakıf haftasının kutlamalarıyla ilgili olarak böyle güzel bir etkinliği organize eden başta Garip Şandır olmak üzere bütün vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

 İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, “Vakıf Haftasında vakıf medeniyetimizi anlamayı ve anlatmayı hedefliyoruz. Vakıf medeniyetinin vakfın temelinde, özünde, odağında insan ve insana hizmet vardır. Yani ecdadımız tarihten günümüze vakıflar inşa ederken bunun odağına insana hizmeti koymuş, vakıf eserleri, camiler, okullar, medreseler, çeşmeler yapmış, bunun da yaşaması için vakıflar kurmuşlardır. Tarihten günümüze ışık tutan vakıflar ve sosyal hizmetler sivil toplum kuruluşları tarafından yerine getirilmeye çalışılıyor. Bundan böyle de vakıf eserlerinin ve vakıfların yaşaması için çalışmaların artarak devam edeceğini umut ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here