Standard and Poor’s Erdemir’in Kredi Notunu Yükseltti!

0
174

erdemir açıklama5Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard& Poor’s (S&P), Erdemir’in kredi notunu yükseltti. Türkiye’nin en büyük çelik üreticisi Erdemir’in 2015 yılında yüksek karlılık sergilediğini, likidite pozisyonunu geliştirdiğini ve iç piyasada güçlü rekabetçi pozisyonunu koruduğunu belirten S&P, Erdemir’in kredi notunu BB-’den BB’ye çıkardı. Kredi notu artırımının Erdemir’in 2015 yılındaki güçlü operasyonel performansını yansıttığını vurgulayan S&P, şirketin görünümünü ise durağan olarak teyit etti.

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, Erdemir Grubu’nun elde ettiği bu sonucun, ‘Dünya Klasında Şirket Olmak’ 2020 vizyonuna doğru atılan emin adımların bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

erdemir açıklama1

Pandır; “Zorlu koşulların hakim olduğu ve Dünya’da bir çok çelik şirketinin büyük zararlar açıkladığı bir dönemde, kar eden çok az sayıdaki şirketten biri olmamız ve güçlü nakit pozisyonumuz ile ulaştığımız başarılı finansal sonuçların kredi notumuza da artış şeklinde yansımasından dolayı mutluyuz” dedi.

S&P yaptığı açıklamada 2015 yılının ikinci yarısındaki zorlu piyasa koşullarına rağmen Erdemir’in kredi ölçümlerinin beklentilerle uyumlu gerçekleştiğini, Erdemir’in iç piyasadaki lider konumundan ve yüksek kapasite kullanım oranlarından yararlanmaya devam ettiğini söyledi. Erdemir’in yerel müşterilere yakınlığı ve esnek pazar stratejisiyle uluslararası rakiplerine kıyasla yüksek karlılığını sürdürdüğünü belirten S&P, Türk çelik sektörünün ise net ithalatçı konumunu sürdürdüğünü ifade etti. S&P Erdemir’in çelik sektörü ortalamasının üzerindeki karlılığını, güçlü nakit akışını ve likiditesini korumasını beklediğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here