Sporda Ahlak (3)

0
47

Değerli okurlarım, “Balık Baştan Kokar” misali, baştakiler birazcık kokuturlarsa, aşağıdakiler de daha çok kokuturlar, her taraf mis lağım kokar. Bu koku kolayca gitmezde… Kapı pencere açık tutulmalı, hem de saatlerce! Özellikle spor müsabakalarında güç ve menfaat birlikteliği kulüp sevgisi adı altında yeni bir örgütlenme modelinin yaratılmasına fırsat vermiştir. Böyle bir ifade kullanmıştım evvelsi gün. Boşuna değildi, bakınız…

Kulüp yöneticilerince dün sempatiyle yaklaşılan arada bir kollanıp desteklenen bu gençlerimiz, bugün yöneticileri zorlayan ve onlara istedikleri koşulları dikte ettiren güçler haline gelmişlerdir. Kontrol edilmeleri mümkün olmayan bu kuvvetin rakiplerine ve kendi çevrelerine zarar verecek çetelere dönüştüğü yıllardır söylenmesine rağmen, üzerinde pek durulmadığı için, bu örgütlerin hızla yükselişleri ilgililerce anlaşılamamıştır.

3-5 kendini bilmez diye değerlendirilen bu örgüt, kısa sürede statlarda ve dışarıda etkin hale gelince tehlikenin büyüklüğü geç de olsa anlaşıldı. Sosyal boyutta patlama kabul edilen bu illetin zehrini, yüce parlamentomuzun en kısa sürede akıtma isteği ve arzusu Milletçe de desteklenmeli ve yürekten kutlanmalıdır. Sporumuzun yeni bir kurtuluş savaşı olacak bu mücadelesinde başarıya ancak kumandan sıfatını almış kişilerin cephede yürekleriyle yer almalarıyla ulaşılacaktır.

Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bundan sonraki ilk hedefi (Akdeniz değil) sporda ahlakın sağlanması olmalıdır. Çünkü milletçe bu illetten kurtulmak için başka hiçbir şansımız ve de opsiyonumuz kalmamıştır. Bunları yıllar önce tükettik de, şimdi de Arap’ın yalellisi gibi uzatıyoruz.

Ata’mıza Ata demeyen, Türklüğü telaffuz etmeyen, Milli Bayramları yasaklayan, Ulu Önder Atatürk’ü unutturmaya çalışan… Resmi tabelalardan TC’yi kaldıran, sık-sık Arabistan’a giden, Avrupa Kupalarına beş yıl iştirak etmezsek n’olur diyen… Atalarımıza “Ayyaş” diye hakaret eden, Atatürk’ün Gençlerini “Çapulcu” olarak gören… Uzatmaya gerek yok!

İşte bu zavallı ve çevresindeki yağdanlıklar ülkeyi maalesef yönetiyorlar (!)Onuncu Yıl Marşı’ndan rahatsız olan zavallılar, mehterde mehteran da bizimdir ama bu marşın ne anlama geldiğini acaba düşündüler mi? Bir gün gelecek ve Onuncu Yıl Marşı’nı onlara söyletecekler. Kimler mi? Kuşkusuz Atatürk Gençliği! Ah’lar vah’lar faydasız, o marşı asabı bozulanlara da ezberletirler ama o günler mutlaka gelecektir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA