Sporcu Akıllı Olmalıdır (5)

0
43

Değerli okurlarım, sporcu parasını değerlendirirken mi, gezerken mi, toplum da bulunurken mi, mesleğini icra ederken mi akıllı olacaktır? Sporcu her şeyde akıllı olmalıdır. Tanınmış bir simadır da ondan.

Sporcu eğlenmeyi de bilmelidir ve bu konuda da örnek olmalıdır. Eğlenmenin hakkını verebiliyorsan yaptığın işte de başarılı olursun. Yeri gelmişken ve de aklıma da gelmişken halka mal olmuş anonim bir ifadeden söz edip, ayrıntıya girmek istiyorum. Zaman-zaman bunu hepimiz söyleriz de, nedense pek farkında olmayız… “Rakı içen öldü de, su içen ölmedi mi?”

Bu güzel ifadeden şu anlamı çıkarabiliriz. Alkol alanların, almayanlardan yani şey gibi yaşayanlardan daha önce mevta olacağını kimse edemez. İddia edebilir mi? Alkolde alsan, su da içsen zamanı geldiğinde emaneti emanetçiye teslim etmeyeceğiz.

Neden? Çünkü emanetçi gelir ve emaneti alır gider. O meleğin şikesi yoktur. Benim merak ettiğim; anasına söz verip içmeyenlerle, yalnız su içenler nasıl can verirler acaba. Nokta…

Bu arada, zil zurna alkoliklerden söz etmiyorum, onların yaşadıkları bile avantajlar. Onların kolay can vereceklerini düşünüyorum. Kimseyi çekiştirmezler, gıybette bulunmazlar, hanları, hamamları, sarayları, uçakları yoktur. Aradıkları sadece bir dost ve sohbet! Bunların canını almaya gelen de biraz düşünür değil mi?

Yukarıdaki söylediklerim olur ya da olmaz. Fakat şimdi söyleyeceklerimi yapacak olursanız öyle güzellikler kazanırsınız ki.

Giyinin eski bir eşofman düşün yollara ve buram buram terleyin. Bunu alışkanlık haline getirin ve de yaptığınız işten heyecan duyun. Attığınız ter, hamamdaki terlemeye benzemez. Rakının alkolünü, sigaranın nikotinini ve toksinleri alır ve yok eder. Akıllıysanız bunu mutlaka denemelisiniz.

Sadece, bira içmeyin, Hem ahlaksız olursunuz ve daha da önemlisi işinizi kaybedersiniz, perişan olursunuz. Ben büyük sözü dinlerim.

Eğer akıllıysanız, sporu da samimi olarak yapıyorsanız… Daha çok sağlıklı, Daha cesaretli, Daha girişimci, Daha rekabetçi bir yapıya sahip olabilirsiniz. Bu saydıklarımı açıklamaya gerek var mı bilmiyorum. Zaten ifadeler açık ve net. Anlamamak mümkün değil. Yine de bir konunun altını çizmeliyiz.

Günah işlemeyenlerin dua etmesi gerekmez diyorlar herhalde doğrudur. Samimi olarak spor yapanlar da; adam gibi adam olmaya, spor ahlakına süratle yaklaşır. Sporda ahlak kavramı bildiğiniz gibi hep ön plandadır.

Spor yapanlar aynı akıllı insanlardır. Sporda uyku çok önemlidir. Hele aynı saatte yatıp ve aynı saatte kalkmak müthiş bir hadisedir. Uyku zafiyeti olanlar spor yaparak bu dezavantajı, avantaj haline dönüştürebilirler. Hepinizin de bildiği gibi, spor yaşamın ta kendisidir ve bunu da yapanlar bilir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here