Sporcu Akıllı Olmalıdır (4)

0
36

Değerli okurlarım, hangi konuda olursa olsun, aklını olumlu kullanan kişiler kendilerini başarılı olmuş sayabilirler. Sporcu olsun ya da olmasın “aklın yolu birdir” diye düşünenler başarının geçtiği o kavşakta mutlaka bir araya gelirler, tanışmasalar bile orada buluşurlar nedense.

Sporcuları anladık. Rakiplerinden önce düşünüyorsun, onları ekarte ediyorsun, takımını kazandırıyorsun ve herkes senin akıllı sporcu olduğunu anlıyor. Buraya kadar bir problem yok da, sorun şimdilik sokaktan geçen memurlarda, işçilerde, esnafta. Özellikle kahvehaneleri dolduran insanlarda… ‘Bu insanların suçu nedir?’ diye düşünenler için bugünkü sayımızı onlara ayırıyorum, ümit ediyorum faydasını göreceklerdir.

Bu söyleyeceklerim, faal spor yapmayan, sporu meslek haline getirmemiş, deneme temayüllü, arzulu, utanan, utangaç kişileri spora teşvik amacıyla yazdığımı söyleyebilirim. Kimseden teşekkür beklemiyorum, bunu görev kabul ediyorum.

Efendim, yaşam koşullarının ağır bastığı insanların sızlandığı, kızgın, küskün gerginliğin boyut kazandığı dönemlerde eminim bir çözüm aramış ya da şimdilerde arıyorsunuzdur? Merak etmeyin! Bir arayış içinde olmanıza gerek yok. Sadece söyleyeceklerimi uygulamaya çalışın yeter. Bu uygulamada biraz da bana inanmanızı, bu işten karlı çıkacağınıza, “Demek ki bu hastalığın reçetesi buymuş” diye düşünmenizi rica ediyorum.

Öncelikle, haddinizi bileceksiniz, bunu aşmayacaksınız. Eğer böyle düşünürseniz inanın her şey kolaylaşır. Herkesin yapmak istediği bir spor vardır mutlaka! Yapılması düşünülen bu spor, bünyemize (bedenimize) sağlığımıza ve yaşımıza mütenasip (uygun) olmalı. Spor yapmayı düşünmekle beraber uygulamaya geçmeniz inanın ki, size çok iyi gelecektir.

Söylediklerime inanmak zorunda değilsiniz ama birazcık inanırsanız beni çok mutlu edersiniz. Bu inansın faydası çok büyük. Uygulayacağınız her sportif aktivite, size hayatı daha çok sevdirecek ve yaşama daha çok bağlayacaktır. Sevinciniz, neşeniz de sporla birlikte çoğalacak, sağlığınızda iyiye gidiş başlayacaktır.

Spor yaparken bilmediğiniz ya da fark etmediğiniz yeteneklerinizi de hemen fark edeceksiniz. Sağlıklı ve zinde, dingin bir bünyeye, sağlıklı bir zihne de sahip olacaksınız. Daha kaliteli, daha hızlı düşünüp, daha hızlı kararlar alabileceksiniz. Göbeğinizin sizden önde gitmesine izin vermeyin. O zaman sağlıklı olduğunuz söylenemez. Önerilerimin bir bölümünü de yarınki sayımızda sizlere sunacağım. Sporun yorgunlukları da buna dahil!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here