Spor Daima Yüceltir (2)

0
45

Değerli okurlarım, liderliği yarım bıraktık ama hiç aklımızdan çıkarır mıyız?.. Bilindiği gibi lider olmak önemli bir hadisedir ve herkes “Liderim” diye ortaya çıkamaz. Liderlikte fedakarlık vardır, Liderlikte özveri vardır, Liderlikte tecrübe ve de birikim bulunmaktadır…

Bu özellikler olmazsa, o kişilere “LİDER” denilemez. Ancak, bazı maçlarda oyuncuların psikolojik durumlarına göre değişik oyuncular bu fonksiyonu icra ederler, bu durum önceden tasarlanmış değildir. Kendiliğinden ortaya çıkar.

İş hayatında da böyledir. Bazen sıradan bir personel öyle liderlik eder ki, herkes şaşırır kalır. Örneğin, personele çay servisi yapan biri, genel müdürün kulağına öyle bir şey fısıldar ki, bu fısıltı şirketin ya da holdingin performansını bir anda üst düzeye taşır.

Bütün mesele nedir biliyor musunuz? Yönetim kademeleri arasındaki katı hiyerarşik ve kalın duvarların ortadan kaldırılması için çaba göstermeye bağlıdır. Bu kalın duvarlar şirketlerde varsa, o şirketlerin ilerisi iyi değildir fazla sürmez iflas eder.

Bu kalın duvarlar, futbol takımlarında da varsa, her maçta olmayabilir ama bir çok müsabakalarda hezimete uğrarlar. Bu kadar basit!

Başlık olarak “SPOR DAİMAYÜCELTİR” demiştim biliyorsunuz. Ülkemizin milli eğitim tarihini inceleyenler, cumhuriyetle birlikte kurulan eğitim kurumlarının ve özellikle birisinin temelinde spor olduğunu görürler.

Sözünü edeceğim kurum 83. yılını idrak etmiştir. Bünyesinde 15 fakülte, 4 yüksek okul, 9 meslek okulu ve 35 araştırma merkezi, 6 enstitü bulunduran ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİDİR.

Bir şeyler verebilmem için ayrıntıya girmek zorundayım. 1926 yılında Atatürk ve Arkadaşlarının girişimiyle kurulan “Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” Gazi Üniversitesinin temelidir. 1976 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü adı verilen kurum, 1982 yılında 2809 sayılı kanunla Gazi Üniversitesi adını almıştır. Çeşitli gelişim süreci geçiren Gazi Eğitim Enstitüsü bünyesinde Beden Eğitimi Şubesi 1932-33 Öğretim yılında açılmıştır.

1980 yılında Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Beden Terbiyesi bölümü adını almış, 1982 de ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi ile Gazi Eğitim Fakültesi Üniversite çatısı altında birleşmiştir. Nihayet 1992’de bugünkü Gazi Eğitim Üniversitesi’nin üç bölümü (Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği (BESYO) Beden Eğitimi Yüksek Okulu olmuştur.

Ülkeye aydın spor adamları ve Ay-Yıldız’ı şeref kürsüsüne taşıyan ve de taşıyacak olan yıldızların öğretmen, antrenör ve yöneticilerini yetiştiren bu kurum, uluslar arası bir kongreye, ‘Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’ ile birlikte ev sahipliği de yapmıştı.

Görüldüğü gibi, spor her kurumu başarıya götürmüş ve insanlar gibi bir beklentisi de olmamıştır. Spor daima yüceltir!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here