Spor Ahlakı ve Atatürk (4)

0
28

Değerli okurlarım, öyle bir yola girdik ki, eğri büğrü, labirentli yollar. TC’li yolu bulmak, düzlüğe çıkmak mümkün değil. Yollarımız yol değilken, biz de boş durmuyoruz, yollarımızı yolsuzlaştırıyoruz. Şimdi de, yeni-yeni modalar çıkmaya başladı. Fethiyespor Atatürk tişörtüyle sahaya çıktı. Aslına bakarsanız millet kafayı iyice yemiş. Kardeşim sizin nenize gerek Atatürk’le sahaya çıkmak ve de bunu izinsiz yapmak.

Bundan sonra ne olacak bilin bakalım? Bugün Fethiyespor, yarın başka bir Spor Kulübü, başka bir Günde Yüce Türk Ulusu… Olacağı bu! Böyle yüz verirlerse hem de kınasız-mınasız olacağı bu!

Kasımpaşalı arkadaşım diyor ki; eğer böyle olursa kimse ipten kurtulamaz şimdiden herkesin boynu karıncalandı bile diyor. Ne demek istedi anlamış değilim.

Bu arada unutmadan söylemek istiyorum. TFF’ye bağlı disiplin kurulunun da işi oldukça zor. Federasyonlar atamalı ve korunmalı olduğu için kimseye de bir şey söyleyemiyorlar. Şu takıları korumamıza aldık diyorlar. Ortalıkta, kınalı, ceketli, kravatlı, beyaz gömlekli insanlar dolaşırken, bir tişörtlüyle uğraşıldığına göre, bu bizim delikanlı federasyonun mutlaka bir bildiği vardır.

Bana kalırsa, onlar birer çapulcu, Kafası kıyak gençlik, iki ayyaşın askerleri, aayyaşın, çapulcunun çocukları da babalarına benzerler. Onların yüreklerine kulak dayamak gerek. Nasıl bir ses duyacaklar acaba? Ben o sesin tonunu biliyorum. Çok ürkütücü bir ses! Onların önünü sadece bir zar tutuyor, üflesen uçacak. O yanlışı umarım kimse yapmaz. Bütün dünya o yanlış yapılacak diye bekliyor.

Bu makalemde ahlaktan fazlaca söz etmeyeceğim. Ona özel bir zaman tanıyacağız. O şekilde sizlere sunacağız. Ahlakla beraber değerlenenler, ahlakın sükût etmesi halinde o değerlerde sıfırlanır. Ahlakın olmadığı yerde hiç bir şeyden, güzelliklerden söz edilemez.

Ahlak hep bir numaradır. Ahlakın rengi daima beyazdır. Ahlaksız bir toplum yaşayamaz (Tarihte örnekleri çok). Dumanın çıktığı yerlerde ateş de vardır, ateşi bulabiliriz. Serinliğin ve şırıltının olduğu yerlerde su da vardır. Yorulmadan onu da bulabiliriz. Yani, onları yitirsek de bulabilme olanağımız var. İkisi de belirgindir.

Fakat ahlakı yitirdiğimizde, tekrar bulabilme olanağımız yoktur. Ahlaksız toplum oluruz. Dikkat ettiyseniz, bir yerlerde doğru hızla gidiyoruz. Nereye doğru bilemiyorum. Allah hepimizi de, onları da ıslah etsin. Doğruyu söylemek gerekirse, bu gidiş hiç de iyiye doğru gitmiyoruz.

Mutlu olun,  mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here