Soydan; “Toplum Neyi İstiyorsa O Olur!”

0
125

esabil soydan1Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan mevcut başkanlık süresi devam ederken, İskenderun Belediyesine adayım demesinin doğru olmadığını belirtti ancak açık kapı bıraktı

İskenderun’daki mahalle muhtarları ve büyük şehir çerçevesinde İskenderun’a bağlanan belde muhtarlarını sabah kahvaltısında bir araya getiren Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, bu toplantının amacının muhtarlarla istişare etmek olduğunu söyledi. Soydan; “Ben kentimizi seviyorum ve kent için mücadelem olacaktır. Denizciler kent olgusunu yaşayan, en ciddi yatırımların olduğu yerdir. Bende şehirciliğin ne olduğunu bilen birisiyim” şeklinde konuşarak bir nevi adaylık mesajı da verdi.

Hoş ve nezih bir ortamda gerçekleştirilen sabah kahvaltısında, İskenderun ve bazı çevre belde mahalle muhtarları ile bir araya gelen Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, muhtarlarla uzun süre sohbet etti ve kentin geleceği konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Ben Kentimizi Seviyorum!

Hatay’ın büyük şehir olması ile kendisinin de belediye başkanlığını yaptığı Denizciler’in Mahalle olarak İskenderun’a bağlanması sonunda, bu yeni yapılanmada görev alma düşüncesi olduğunu söyleyen Başkan Soydan; “Mevcut belediye başkanlık sürem devam ederken, ben İskenderun Belediyesine adayım demek doğru olmaz! Muhtarlarla yaptığımız bu toplantının amacı onlarla istişare etmek, bu kentin sorunları ve neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişinde bulunmaktır. Herkesin bildiği gibi mahalledeki sorunu en iyi bilen ve takip eden muhtarlarımızdır. Yerel yönetimlerin onlarla işbirliği içerisinde hareket etmesi gerekir. Çünkü onlar bağlı bulundukları mahallelerinin mihenk taşıdır. Ben kentimizi seviyorum! Kent için mücadelem olacaktır. Fakat siyasette mesafe almak sadece ‘ben bunu yapabilirim’ demekle olmaz. Toplum neyi istiyorsa o olur. Toplumun önüne geçilmez. Denizciler, kent olgusunu yaşayan, en ciddi yatırımların olduğu yerdir. Küçük belde söylemini kabul etmiyorum. Bende şehirciliğin ne olduğunu bilen birisiyimdir” şeklinde konuşarak, başkanlık için adaylığını resmen açıklamasa da açık bir kapı bıraktı.

Belediye Başkanı olması halinde kenti muhtarlarla yöneteceğinin altını çizen Soydan, Denizciler’de bu şekilde çalıştığını söyledi ve “Ben muhtarlarla çalışacağımın sözünü vermiyorum, onlarla çalışacağım diyorum!” dedi.

esabil soydan2

Termik Santrallere Neden Sessiz Kaldınız!

Azganlık Beldesi İstiklal Mahallesi Muhtarı Mustafa Çiçek’te toplantıda söz alarak termik santraller hakkında bir değerlendirme yaptı ve çevre belde belediye başkanlarının konuya biraz duyarsız olduğunu belirtti. Muhtar Çiçek; “İnsan ve çevreye vereceği zararlar nedeni ile Termik Santrallerin kurulmaması için imzalar toplandı. Siz ve o çevrede bulunan belde belediye başkanları bu konuda duyarsız ve sessiz kaldı, neden? Mersin’den İskenderun’a kadar olan alanın cennet gibi yerler olduğu söyleniyor ama maalesef kurulacak olan termik santraller ile buralar cehenneme dönüşüyor!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bunun üzerine değerlendirme yapan Başkan Soydan; “Elbette ki Mersin İskenderun arası cennet, bunu muhafaza etmek de bizim görevimizdir. Termik Santraller konusunda bilimsel bir şekilde araştırma yapılmalı ve bu santraller çevreye ve insana zararları bertaraf edecek şekilde kurulmalıdır” diye yanıt verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here