Cem Evleri Yasal Statüde Yer Almalı!

0
129

alevi toplantı1İskenderun’da Gerçekleştirilen ve Alevi sorunlarının ele alındığı “Alevi Kültür Merkezi Cem Evi 3. Atölye Çalışması”nda Nasıl Bir Dünyada Yaşamak İstendiği de Ortaya Konuldu!

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF)’nun, “Alevi Kültür Merkezi Cem Evi 3. Atölye Çalışması” İskenderun’da yapıldı. Federasyonun genel merkez düzeyinde geniş katılımın yaşadığı 3. Atölye çalışmasında konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve proje koordinatörü Servet Demir, yaşanan barış sürecini olumlu bir adım olarak değerlendirirken, Alevilerin de sorunları ve temel haklarının, yasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

İskenderun Cem Evi’nde, 2 gün süren ve dün sona eren 3. Alevi Kültür Merkezi Cem Evi Atölye Çalışması geniş katılım altında gerçekleştirildi. Alevi Bektaşi Federasyonu bileşenlerinin bir araya geldiği atölye çalışmasında; “Alevi Toplumunun Sosyal Konumu ve Örgütsel Yapıları” “İnançsal Ritüelleri ve Hizmetlerinin En Etkin Biçimde Öğrenilmesi, Yaşama Geçirilmesi” “Alevilerin Hak Arayış Mücadelesinin Ulusal ve Uluslar Arası Boyuttaki Hukuki Mücadele Yöntemleri, Diplomatik Çalışma Biçimleri”nin yer aldığı konular ele alındı.

İskenderun Belediyesi TSM Korosunun Pir Sultan Türkülerini de seslendirdiği etkinlikte konuşan Proje Koordinatörlerinden Servet Demir; “Buradaki amacımız, Alevi hareketinin son Sivas olayları ile son 20 yılını değerlendirmek, ileriye dönük ortak akılla gitmektir. Cem Evleri’nin yasal zemine oturtmak, taleplerimizi topluma kabul ettirmek, nasıl bir ülke ve dünyada yaşamak istediğimizi ortaya koymaktır. Bu toplantı, taleplerimizi dile getireceğimiz bir toplantıdır. Türkiye’de çok seslilik ve çok kültürlük aslında bir zenginliktir. Hepsinin de eşit olduklarını düşünüyoruz. Yeni anayasada haklarımızın verilmesi, düşünce ve kültür özgürlüğünün sınırsız kullanıldığı bir anayasa istiyoruz. Türkiye’de 950 üzerinde cem evi bulunuyor ama yasada statüsü bulunmamaktadır” dedi.

Türkiye’de yaşanan barış sürecini olumlu bulduklarına da vurgu yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Servet Demir; “Ama bu süreçte, Alevilerin de sorunları ve temel hakları yasal güvence altına alınsın” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun’da 2 gün boyunca süren Alevi Kültür Merkezi Cem Evi 3. Atölye Çalışmasına, ABF Genel Başkan Yardımcıları ve MYK üyeleri Engin Gündük, Servet Demir, Adnan Özdemir, Miktat Öztürk, Hüseyin Kaya, AKD Genel Başkanı Doğan Demir ve PSAKD Genel Başkanı Doğan Demir ile akademisyenler, inanç önderleri ve örgütlü bulunan ABF bileşenleri katıldılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here