Sosyal Haklar Derneği ‘Artık Yeter’ Diyecek

0
134

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Av. Bülent Akbay, ülkede yaşanan ekonomik krizin vatandaşa kesilmesini yapacakları basın açıklamasıyla protesto edeceklerini duyurdu.

Yarın saat 13.00’da eski bitpazarında bir araya geleceklerini aktaran Akbay; “Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kâbusa çeviren kapsamlı bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Her alanda dışarıya bağımlı hale getirilen Türkiye’de yaşanan şiddetli sarsıntının faturasını bize yıkmaya çalışıyorlar. AKP iktidarının sürdürdüğü, ithalata, betonlaşmaya, dış borçlanmaya, ranta, spekülasyona dayalı ekonomik model hızla çökmektedir.

İktidar çevreleri şimdiye kadar yaşanan tüm krizlerde olduğu gibi bu krizin faturasını da işçilere, emekçilere, yoksul halk kesimlerine çıkartmayı hedefliyor.

Ülkede yaşanan ekonomik krizin sorumlusu işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, küçük esnafından çiftçisine kadar toplumun %99’unu oluşturanlar olarak bizler değiliz.

%1’in yarattığı krizin faturasının %99’a yıkılmasına ‘artık yeter’ demek amacıyla 12 Ocak 2019 Cumartesi günü (yarın) saat 13.00’te Eski Bit Pazarı’nda yapacağımız basın açıklamasına tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here