Son Dakikaların Cazibesi (5)

0
42

Değerli okurlarım, son dakikaları anlamlı kılan önemli hadiseler olmuştur, geride bıraktığımız yıllarda. Ayrıca bu son dakika olaylarını unutmamız da mümkün değil. İmtihanlarda da olabilir, sevda yollarında ve özel işlerimizde de olabilir. Bunların hepsi de yaşayacağımız yıllara ışık tutan parlak ışıklardır.

Halkını çok iyi tanıyan Ulu Önder Atatürk bir vecizesinde; “TEK BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VAR, ÇALIŞKAN OLMAK…” demiştir. Ne güzel, yol gösterici, yaşamımıza ışık tutucu önemli bir vecize. Ata’mız Milli Eğitime olağanüstü değer vermişti. Bu millet okursa, yobazlıktan kurtulursa yolu açıktır. Kimse ona engel olamaz. Günümüzde Milli Eğitime ne denli önem verildiği ortada!

Burada amaç; “YA BU MİLLET UYANIRSA…” Evet, çok doğru! Bu millet uyanırsa, nohuda, kömüre itibar etmeyecektir, yalana yanlışa karşı çıkacaktır, yobazlığa, kurslara itibar etmeyip sosyal insanlara sıcak bakacaktır.

Sporda da, bir sezon önce şampiyon olan bir takım, ikinci sezon nal toplayabiliyor. Tabi ki bunun önemli nedenleri var. Oyuncular aynı ama ya teknik kadro ya da yönetim değişmiştir. Hiçbir yönetim başarısız olmak istemez ama işini “iyi yapması” gerekmektedir. Takımı rehavete sevk edecek yanlışlardan kaçınmalıdır.

Başarısızlığın nedenini bilmek şart! Taktiksel hatalar mı yapılıyor? Antrenmanlar nasıl geçiyor? Uzun ya da kısa dönem kamplarda oyuncular takip edilmiyor mu? Moral-Motivasyon ne aşamada? Form grafikleri nasıldır?

Hangi sporcu olursa olsun, gösterilen müsamahayı istismar edebilir. Çalıştırıcı babacan olmakla birlikte biraz da tatlı sert olmalıdır. Tabi ki yaptığı işte başarılı olmak istiyorsa…

Futbol olsun ya da diğerleri. İşler iyi giderken tebessümler gırla gider. Futbolcular, teknik kadro pohpohlanır, toz kondurulmaz. Oysa kolektif sporlarda bir takımı haftalarca formda tutabilmek mümkün değildir. Yine futboldan söz edeceğim. Yirmi üç kişilik kadronun hepsiyle teker-teker ilgilenmekle beraber, ilk on birde oynayacakmış gibi hazır tutmak ve oyuncuya da bu izlenimi vermek gerekmektedir.

Efendim, futbol oynamak kolay değildir. İsmi üzerinde sert spordur ama bu sporu icra edenler de insandır, etten kemikten yaratılmıştır. Ayrıca bu işin kişisel rahatsızlığı, sakatlığı, direkt kırmızı kartı, dört sarıdan cezası bulunmaktadır. Takımın iskeleti bozulduğu zaman maç kazanılamaz. Son dakika golüyle futbolcular sevinir, hele taraftarlar tanımadıklarını bile tutup öper.

İşin son dakikaya bırakmayacaksın, kondisyon denilen hadiseyi, doksan dakikaya yaymayı oyuncularına belleteceksin. Geçenlerde beni ziyarete gelen amatör takım hocalarına aynen böyle söylemiştim. Çok memnun oldular. İşini garantiye alacaksın, son dakikadan medet ummayacaksın!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here