‘Soluduğumuz Havada Mikrop Solumak İstemiyoruz’

0
178

esnaf odalar birliği5Başkanlardan Ortak Talep!

Esnaf Odaları, gerçekleştirdikleri sohbet kahvaltısında, taş ocaklarının oluşturduğu toz bulutlarının kentin bazı mahalleleri üzerinde oluşturduğu hava kirliliğine duyarsız kalmayarak, yetkilileri bu duruma son vermeye davet etti.

İskenderun’da sabah saatlerinde güzelim deniz ve doğa manzarası karşısında kahvaltı yapmak isteyen İskenderun Esnaf Odalarının gündemindeki tek olumsuz konu, modern evler mahallesinin orada bulunan taş ocağının çevre mahalleler üzerinde karabulut gibi oluşturduğu toz bulutu oldu. Taş ocaklarının yıllardan beri çevreye zarar verdiklerini söyleyen Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat; “Bu konuyu sayın kaymakamımızla da görüştük. İl Özel İdaresi artık buralarda taş ocaklarına izin vermiyor. Verilmiş olan izinlerde iptal edilemiyor. Yine de bu toz bulutu İskenderun’a yakışmıyor ve bu konuda gereken tedbirlerin alınması gerekir” dedi.

Bu duruma bütün esnaf odaları ortak tepki göstererek; “O bölgede yaşayan vatandaşlarımız gibi bizlerde rahatsız oluyoruz. Temiz bir hava solumak istiyoruz. O nedenle buna son verilmesi gerekir. Bunun üzerine de yakında da termik santraller kuruluyor. Biz nasıl yaşayacağız bu kentte! Yetkililerden bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Her soluduğumuz havada mikrop solumak istemiyoruz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here