Sn. Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, Babayiğit Hemen Yanı Başınızda!

0
124

Fabrika yapan fabrikaları kurmak öyle her ‘babayiğidin karı’ değil. Özellikle de Başbakanlığınız döneminde kendi otomotivimizi yapmak için çok uğraş verdiniz. Konuyla ilgili mesajlarınız yurdumun her noktasına dalga-dalga yayıldı. Sizin mesajlarınızı duymayan kalmadı. Her iş adamı bu konuya temkinli yanaştı ama hiç biri olumlu şekilde ses vermedi. Öyle hırslı şekilde öne çıkmak isteyenler oldu olmasına da nedendir binmez olaylar magazin haber gazeteciliğinden öteye geçmedi. Hâlbuki mesajınız çok etkili ve tepkiliydi.

İlk otomotiv ”devrim” başarısızlığını siz hiç bir zaman kabul etmediğinizden mesajınız netti. Duydular duymadılar. TOBB ve ona bağlı sivil toplum örgütleri o günlerdeki net çağrınızı duymadı mı? Duydular. Peki, ikinci çağrınız için sizi neden böylesine yordular? Onlar istedikleri kadar şimdi bu işi biz yaparız diye konuşsalar dahi… Onlar bu işi yine yapamaz ama belki otomotiv sanayisinin yan kuruluşlarına yardımcı olabilirler! Her toplantı esnasında size destek vererek bu işi yaparız demekle bu iş olmaz. Bu işi yapmak yürek ister, özveri ister, vatan sevgisi ister. Yaptığı işe inanmak ister. Öyle sizin olduğunuz yerde bu işi yaparız demekle bu iş kesinlikle hedefine ulaşmaz. Olaylar, reklâmlardan öteye geçmez.

Hindistan, Çin, Arnavutluk, Rusya ve daha bizim asaletimize ulaşamayan çoğu ülkeler değişik şekilde araçların üretimini yapıyor. Bizim onlardan neyimiz eksik? Fabrika yapan fabrika ERDEMİR-İSDEMİR yanı başımızda. Bu bizim için en büyük ve bulunmaz bir nimet!

Öte yandan tek başına yurdumuz içinde ve dışında tüm demir ve çelik sektörünü önüne katıp sürükleyen bir insandan, zatıâlinize bahsedeceğim. O sizin manevi evladınız. Bizim de gurur kaynağımız. İstanbul, İzmir, Gebze, Osmaniye, İskenderun… Yurt dışında; Cezayir, ABD, İngiltere ve daha adını sanını bilmediğimiz çoğu yerlerde yapmış olduğu yeni yatırımlarla yurt gündemimizi koruyan Sn. Fuat TOSYALI!

İlgili resim

Tosyalı, beklediğiniz gerçek ‘Babayiğit’tir. Geçmiş Başbakanlığınız döneminde Tosyalı Holding’in Osmaniye Tesislerinin açılış töreninde konuştuğunuz şu cümleler yurdumuzun geleceğini yansıtıyordu.

“…Kriz tellallarına en güzel cevap Osmaniye’de yapılan bu yatırım olmuştur. Bu ülkenin girişimcisi, ihracatçısı kriz demeden, mazeret üretmeden yoluna devam ediyor…”

Bu sözlemleriniz, dün gibi hafızalarımda. Zaman çok hızlı şekilde akıp geçiyor ve Sn. Fuat Tosyalı hiç durmadan hızla yoluna devam ediyor. Yurdumuz genelinde örnek teşkil edecek yapısıyla her an her zaman gündemimizde. Bölgemizde kurduğu ve kurmak istediği yeni tesislerle her daim bir oluyoruz.

Vatanımızın tüten bacası ve işsizlik belasının gerçek öyküsüdür Fuat Tosyalı! Bir makalemde yazdığım şu cümle, Tosyalı Holding’in geleceğini yansıtması açısından çok önemli bir vurguydu: “…Belki uçak sanayisinin ilk fişeği bölgemizde patlatılacak. Yerli otomotiv sanayisinin kontağı buradan açılacak. Fabrikalar yapan fabrikalar Tosyalı Holding bünyesinde genç ve atılımcı mühendisler pusuya yatmış bekliyor. Hamur yoğrulmuş fırında pişmeyi bekliyor…” demiştim. Yanılmamışım.

Kendileri ile ilgili bundan bir kaç sene önce yayınlanan bir makalem sonucunda beni telefonla arayarak; “Nuri kardeşim o aranan ‘Babayiğit’ benim!” diyen bir delikanlı ortaya çıktı. Benimle konuşurken, Sn. Fuat Tosyalı’nın heyecandan sesi titriyordu.

Zatıâlinize arz ederim.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here