“Sizlere Yaptıklarının Hesabını Onlardan Soracağız”

0
81

türk metal-sen13Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Rakip Sendikaya Verdi Veriştirdi;

Türk Metal Sendikasının Ankara’da düzenlediği Eğitim Seminerlerine İsdemir İşçileri de katılım gösterdi. Seminerde konuşma yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, konuşmasında rakip sendikaya yüklendi. Ağır ithamlarda bulunan Kavlak; “Kendilerini dev aynasında görenler, meğerse ne kadar da küçükmüş. Yıllardır bizlere caka satanlar, aslında ne kadar zayıfmış bunu anladık” dedi.

Rakip sendikayı işverenle bir olup işçiyi tehdit etmekle suçlayan Kavlak; “İsdemir’i babalarının çiftliği, sizleri de o çiftliğin marabaları gibi görenler, bu sefer kendileri korkudan tirtir titremeye başladılar. Türk Metal’in büyüklüğünü ve ihtişamını görenler, ne yapacaklarını şaşırdılar. Yıllarca sizi hor görenler, şimdi size şirin görünmek için konserler düzenlemeye başladılar, size yağ çekmeye başladılar. Düzenledikleri konsere de İskenderun ve çevresinden ne kadar çoluk çocuk varsa kim varsa toplayıp kalabalık göstermeye çalıştılar. Yazık yazık, vallahi çok yazık. Allah yardımcıları olsun işleri çok zor” diye konuştu.

Sendika olarak kişilerle uğraşmadıklarını belirten Kavlak; “Bizim onlarla uğraşacak ne zamanımız var ne de niyetimiz. Biz işimize bakıyoruz. İşimiz kolay değil. 160 Bin Metal işçisinin vebalini taşıyoruz boynumuzda. Onların karnı tok, sırtı pek olması için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında ki metal işçilerinin davasını omuzluyoruz. Bizim davamız büyük. Onların akıllarının alamayacağı kadar büyük. Biz büyük işlerin büyük davaların sendikasıyız. Küçük işlere ve küçük adamlara ayıracak zamanımız yok bizim. Onlar muhatabımız bile değil bizim” dedi.

İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ın “işçinin sendikal tercihine karışmayız, işçilerimizi sendikal tercihlerinden dolayı işten atmayız cezalandırmayız” yönündeki açıklamasını hatırlatarak Genel Müdüre bu tutumundan ötürü teşekkür eden Kavlak; “İsdemir’de korku duvarları yıkılmıştır.  İsdemir’de acaba başıma bir şey gelirmiciliği terk etmek gerekir. Biliyorum onların büyük bir bölümü Türk Metal’e gelmek istiyor. Buraya gelmek sizlerle olmak, ailesiyle çocuklarıyla Türk Metal’in onurlu ailesine katılmak istiyor. İsdemir sonunda Türk Metal’in olacak bunu gördüm, bunu biliyorum. Çünkü onlara inanıyorum, onlara güveniyorum” dedi.

Rakip sendikanın tehditkar ve yalan konuştuğunu öne süren Kavlak; “Bu imparatorluk sadece korku üzerine kurulmamış, yalanlar üzerine de kurulmuş. Bu vakıf işinde sizin başınıza neler geldi? İsdemir özelleştirilmesinde işçilerden tazminatını bırakanlar oldu. %11’lik oradan bir pay aldınız. Vakıf kötü yönetildiği için bu %11’lik pay %7’ye düştü. Sonra bayram öncesi kurum zarar açıklayınca elde avuçta kalan %7’in de değeri düştü. Eğer sendika zamanında bu hisse senetlerini hak sahiplerine dağıtsaydı, bu kepazelik yaşanmazdı. Herkesin hakkı uçtu gitti. Şimdi İsdemir emekçileri parasını soruyor!!! Ama cevap veren yok, üstüne para istiyorlar. Cevap veren yok, bilen yok işte onlar bunun için çok korkuyorlar değerli arkadaşlarım. Burayı kaybedersek, Türk Metal işçileri örgütlenirse burayı da Erdemir gibi kalkındırır diye korkuyorlar. Foyalarının meydana çıkmasından korkuyorlar. Ama asıl neden korkuyorlar biliyor musunuz? Hesap soracağız onlardan hesap, bundan korkuyorlar. Burada size söz veriyorum. Vallahi de billahi de yetkiyi aldığımız günden başlayarak bu işin hesabını onlardan soracağız. Bunu çok iyi biliyorlar. Hem öyle bir hesap soracağız ki onlara kaçacak yer bulamayacaklar. Bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler.

Artık onların işi bitti. Size bir şey yapamazlar. Onların yetkileri yok şu anda yok. Varsa söylesinler görelim. Onlar bundan sonra ancak bize hesap verebilirler, hesap soramazlar. Vakfı batıranlar, toplu sözleşmede sizleri satanlar, bundan sonra sadece bedel öderler bedel. Bunların karşısında artık çaresiz insanlar yok. Bunların karşısında Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü var. Karşılarında Türk Metal var, biz varız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here