Siyasi İtibar ve Ölçülmesi

0
51

Ramazan ayında konuşulmamalı ama siyasilerimiz hoş olmayan sataşmalarına devam etmektedirler. Bakanlık yapmış ve sözcülük yapan bir siyasimiz, bir lider için “Siz uçağa binmekten korkan, Ankara’da kuluçkaya yatmış bir zavallısınız” ve “Bütün anketlerde Başbakanın itibarı, diğerlerinin toplamından 5 kat fazla. Senin 5 kuruşluk itibarın var…” Aynı kişi “Biz Türkmenlerle oy avcılığı olsun diye ilgilenmiyoruz” diyor.

Herkesi Allah (cc) yaratmıştır, Türkmenleri de diğerlerini de. Ben Türkmen’in özüyüm, onun için ilgi ve alakam olmaktadır. Irak, Suriye, Balkanlar, Afganistan, Doğu Türkistan, İran, Karabağ, Rus özerk bölgeleri ve diğerleri. Buna, devlet olmuş olanları katmıyoruz. Acaba bunların hangisi ile bir nebze olsun ilgilendiniz. Hangileri ile ciddi diplomatik ilişki kurdunuz. Hepsi kan ağlıyor, bir el uzatılmasını istiyorlar ama ülkeyi bölmek isteyen teröristler, açılım adı altında yıllardır gündemde elli bin kişiyi katletmişlerdir. Eğer bir gücünüz varsa lütfen ne ad altında olursa olsun, oy için de olsa, onlarla da ilgilenin lütfen, Rıza-ı Şerif hakkı için.

Siyasi itibarı ise, parasal ve matematik olarak ölçmek yanlıştır. Bir liderin beş kuruş, diğerinin de beş kuruş yok ama terör siyasi parti liderinin de beş kuruş, toplamda muhalefetin l5 kuruş itibarı olur. Söylediğinize göre, iktidar liderinin, beş katı fazla olan itibarı, 75 kuruş yapar, yani bir lira bile değil. Yakışıksız, hiç olmazsa kareköklü türevli vs. söylenmeli idi. Geçmişte, şimdi içeride olan birisi, hatırlarsanız, “Sayın ve Kelle” için Başbakana bir liralık dava açarak kazanmıştı. Bunlar yanlış şeyler, siyasetle para karışmamalıdır!

Cennet mekan olan bu ülkemizin, yaratanın bize lütfü olduğu bilinci ile peygamber övgüsüne mazhar, necip Türk milleti ve ay-yıldızlı bayrak çatısı altında Ramazan Dualarımızı yapalım, çok anlamlı olan, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve andımızı iyi kavrayalım, içeriği olan, doğruluğu ve çalışkanlığı şiar edinelim. Şartlar onu göstermekte, Irak ve diğer ülkelerde ailelerin başına gelenleri iyi tahlil edelim. Zulümden, sözde demokrasinin getirdiği, ırza geçilen kadınların ve öldürülenlerin feryadını duyalım. Bu BOP değil, bok projesinin coğrafyamızı bitireceğini bilelim.

ABD’den stratejik ortak olmaz, Ermeni’den ve terör örgütü ve teşkilatından dost olmaz, Rum’a güvenilmez. Özerklik için yol göstermek, ülkeyi 36 etnik guruba ayrıştırmak ve parçalanmaya sebep olmak demek olur. Her milletin olduğu gibi Türk milletinin de ideolojisi ve geleceğini düşünen yüce Hariciye Politikası vardır ve olmalıdır. Bu uğurda daha yakın tarihteki Cihan Savaşında Atatürk ve silah arkadaşlarının, bölgemizde, Antep, Maraş ve Hatay’ın mücadelelerini iyi düşünmek gerekir. Ayı derisinden post, sana düşman olandan dost olmaz diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail. nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here