Şiddette Değil Sporda Buluşalım!

0
86

hatayspor taraftar1Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkanvekili Ali Rıza Tütüncüoğlu’ndan Sağduyu Çağrısı

Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkanvekili Ali Rıza Tütüncüoğlu, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle sağduyu çağrısı yaptı ‘Şiddette değil, sporda buluşalım’ mesajı verdi. İnsanları demokratik haklarını kullanmalarını ancak provokatörlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini kaydeden Tütüncüoğlu açıklamasında şunları söyledi;

“Sevgi, barış ve hoşgörü kenti Hatay’ımızda son günlerde yaşanan olayları Hatayspor Taraftarlar Derneği olarak üzüntü içerisinde takip etmekteyiz. Birlikte yaşamanın daima sevinç ve mutluluğunu yaşayan Hatay halkını bu kritik günlerde sabırlı olmaya ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

İnsanların demokratik haklarını kullanarak beğenmedikleri bir kararı, meşru çerçevede protesto etmelerini saygıyla karşılıyoruz. Ancak provokatörlerin oyununa gelerek gerek kamu mallarına gerekse vatandaşların ev, işyeri ve arabalarına zarar vermelerini tasvip etmemiz mümkün değildir.

Birkaç gündür yaşanan olaylar maalesef genelde Türkiye’de, özelde Hatay’da huzuru bozmuştur. Bu noktada herkesi aklıselim davranmaya ve sağduyu olmaya davet ediyoruz. Şiddetle bir yerlere ulaşmak mümkün değildir.

Bu arada acımıza acı katan olayda 22 yaşında ki Abdullah Cömert adlı gencimizin ölümü bizleri daha da üzmüştür. Hatayspor maçlarına da gelen bu taraftarımızın genç yaşta hayatını kaybetmesi büyük üzüntüye yol açmıştır.

Taraftarlar Derneği olarak toplumsal sorumluluk duygusuyla gençlerimize sesleniyoruz; Şiddette değil, sporda buluşalım. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here