‘Sevgin İliklerime İşlesin’ Sloganıyla Haydi Kan Vermeye!

0
103

İskenderun Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle, ‘Sevgin İliklerime İşlesin’ sloganıyla, kan bağışı ve kök hücre bağışı bekleyen hastalarımız için kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Ülkemizde büyük çoğunluğu çocuklarımızdan oluşan Kan Bağışı ve Kök Hücre Bağışı bekleyen hastalarımız, başta özellikle Emir Kaan Sevik’e umut olmak için İskenderun Belediye başkanlığı ve İskenderun Kızılay iş birliği ile başlatılan kan bağışı kampanyasına ilgi yoğun oldu.

Atatürk Anıt Alanı Kızılay noktasında düzenlenen programa İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Milli Eğitim, Emniyet, Askeri Erkan, Gençlik Merkezi ve daha birçok kamu kurumu yöneticileri ve personeli de katılarak kan bağışında bulundu.

Kan bağışı öncesi kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Kök hücre bağışı çok önemli bir ihtiyaç özellikle küçük yaştaki çocuklarımız için. Özellikle bu kampanyamızı, Emir Kaan Sevik kardeşimizin ilik nakli için ihtiyacı olduğundan başlattık. Yapacağımız kan bağışının, hem kan ihtiyacı hem de kök hücre ihtiyacı olan kardeşlerimize faydalı olmasını diliyoruz. Kampanyamız 22-25 Ocak tarihleri arasında devam edecek. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alarak kan vermenin önemine vurgu yapan Kaymakam İskender Yönden ise; “Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Belediye başkanlığımızın yaptığı bir çalışma. Sosyal sorumluluk gereği, Emir için ve Emir gibi olan ihtiyaç sahipleri için kan bağışı kampanyası düzenlediler ve bizleri de davet ettiler. Bizde tüm ekip olarak buradayız.

Garnizon komutanından emniyet müdürüne, jandarma komutanından milli eğitim müdürüne, tarım müdüründen gençlik hizmetleri müdürlüğüne tüm kamu buradayız. Çünkü bu bir ihtiyaç. Kızılay’ın çalışmalarına her zaman destek veriyoruz ama bugün biraz daha özel düşünüyoruz. Burada yapacağınız kan bağışında, kanın kendi içerisinde ayrışmasıyla birlikte beyaz kandan kök hücreye ulaşıyorlar. Eğer kök hücre varsa tüm masraflarınız yine devlet tarafından karşılanarak kök hücreyi ihtiyaç sahibine ulaştırma şansımız oluyor. Zor bir şey değil, sağlığınız için gerekli. Sizler için gerekli ama Emir’ler için hayati. O yüzden kampanyada emeği geçen ve kan vererek destek olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Fatih Tosyalı ve kampanyaya katılanlar kan bağışında bulundular. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here